A Facebook átalakítja az oldalak megjelenését

A felhasználói profilokhoz hasonló Timeline-t kapnak

Czipperer Dia, 2014. március 17. 16:02

A Facebook bejelentette, hogy az oldalak megjelenése átalakul az asztali verzióban, sokkal inkább hasonlít majd egy felhasználói profiloldalra. Az új dizájn ezen a héten lesz éles.

A Facebook átalakítja az oldalak megjelenését. Ez a dizájnváltozás az eddigi legjelentősebb átalakítás az oldalaknál. Ezentúl olyan idővonallal találkozhatnak a userek, mint a hagyományos felhasználói profilok megjelenése.

 

A napokban tapasztalhatták a felhasználók, hogy jelentősen megváltozott üzenőfaluk kinézete. A Facebook most az oldalaknál is változtat a dizájnon: a korábbi kétsávos idővonalat egysávos felület váltja fel.

 

 

Az átalakított megjelenésnek köszönhetően az egyes posztok függőleges elrendezésben jelennek majd meg, csakúgy, mint a felhasználók idővonalán. Megszűnik a kiemelt poszt opció, mely az oldal egész szélességében megjelent. Ez érthető is az egysávos megjelenést nézve. A posztok szélessége viszont növekszik: a korábbi 410 pixeles megjelenést 511 pixel váltja fel.

 

A megjelenés úgy módosul,jobb jobb oldalon foglalnak majd helyet a posztok, bal oldalon pedig az üzleti információk látszanak majd. Itt megtalálható többek között a térkép, a telefonszám, a weboldal URL címe is.

 

A borítókép felett megjelenik majd egy menüsáv, ahol külön fülön láthatók az értesítések, a beállítások, valamint jobb oldalon a hirdetéskezelő opció. A borítókép jobb oldalon pedig helyet kapnak a fontos statisztikai adatok.

 

Az adminok az általuk kezelt oldalakat a szintén a menüsorban megjelenő Insights fülön belül az Overview (áttekintés) menüpontban egymás alatt sorba rendezve megtekinthetik, a bejegyzéseknél pedig a korábbi legnépszerűbb posztokat is megtekinthetik.

 

 

Az adminoknak arra is lesz lehetőségük, hogy megváltoztassák az oldalak kategóriáit. Ha korábban rosszat adtak meg, az „Oldal szerkesztése” fülön az alapadatoknál könnyen változtathatnak rajta.

 

A legjelentősebb változtatásokat lásd az alábbi képen.

 

 

 

Forrás: TheNextWeb.com, AllFacebook.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB drónjaival Bilbaóban bemutatott fényjáték az innováció és az együttműködés erejét demonstrálta

Az ABB csapata történelmet írt a spanyolországi Bilbaóban, amikor a város és az ABB első drónbemutatóját tartották. Kétszáz szinkronizált drón világította meg az esti égboltot az ikonikus Guggenheim Múzeum előtt. 

2023. október 2. 09:56

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38