Rugalmasság és költséghatékonyság a kkv szektor biztonsági hívószavai

A megújult Cyberoam UTM széria a szakmai teszteken is kiváló értékelést kapott

forrás: Prím Online, 2014. március 10. 12:11

A Cyberoam hálózatbiztonsági gyártó megoldásai lehetővé teszik, hogy a kis és középvállalatok is átfogó rálátással rendelkezzenek felhasználóik viselkedéséről teljes hálózatukon. A felhasználó alapú Unified Threat Management (UTM) egyetlen platformon foglalja magába egy kkv-nak szükséges hardveres és szoftveres megoldásokat, megújított NG sorozata pedig rugalmas csatlakozási lehetőségeket kínál. 

 

„Ügyfeleink közül főleg a kkv piacon érezhető az az egyszerűség és átláthatóság iránti igény, amely egyetlen eszközben nyújt teljes körű biztonsági megoldást. A szegmensre jellemző továbbá a flexibilis csatlakozási lehetőség iránti igény, így a komplex védelmi rendszer mellett kifejezetten előnyös a Cyberoam XP szériája, amihez plusz ethernet vagy optikai modul is csatlakoztatható. A vállalatra és felhasználóira szabott megoldás, így egyetlen eszköz igénybevételével biztosítja az informatikai védelmet, ráadásul jelentéskészítő funkciójának köszönhetően további hálózati információkat kaphatunk, például egyes munkavállalóink internetezési szokásairól.”mondta el Béres Péter, a Cyberoam termékeket forgalmazó Sicontact Kft. IT vezetője.

 

Az egy felületen koncentrált tűzfal és behatolás-megelőző rendszer, vírus- és kémprogram védelemmel, valamint levélszemét-szűréssel és webszűréssel kiegészülve költséghatékonyabb megoldást nyújt, mintha egyesével szereznék be a kis és középvállalatok ezeket az összetevőket. A Cyberoam UTM eszközök a beépített jelentéskészítő segítségével pedig további az üzletmenet hatékonyságot növelő riport hívható le, ami a többi funkcióhoz hasonlóan, távolról is elérhető.

 

 

A Cyberoam NG sorozata biztonságot, termelékenységet és összekapcsolhatóságot biztosít, amelyet most a legújabb XP szériával bővítettek. Ez az egyszerű jelzés a praktikus FleXi Port rövidítése, amely különböző bővíthető modulokat jelent optikai vagy ethernet interfészeket rejtve.

 

A rugalmas, optikai modulokkal bővíthető XP sorozat teljes körű védelmet kínál és rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amelyre egy kkv-nak szüksége lehet. Ez derül ki a SC Magazin legújabb tesztjéből is, amelyben a Cyberoam megerősített NG szériája ötcsillagos értékelést kapott. A fent említett biztonsági jellemzők mellett az egyszerű és átlátható telepítést, a webes kezelőfelület jól szervezettségét és könnyen kezelhetőségét is kiemelik. A mellékelt kezelési útmutató pedig csak kiegészíti, és még egyszerűbbé teszi a kezelhetőséget. A teljes tesztet itt olvashatják.

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Az 5 leggyakoribb, tinédzsereket célzó csalási módszer

A hamisított designer termékektől a „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen” típusú állásajánlatokig – íme, öt gyakori trükk, melyekkel a csalók a kamaszok pénzét és személyes adatait próbálják megszerezni.

2021. szeptember 28. 15:50

Az ESET legújabb zsarolóvírus-riportja 71 milliárd távoli hozzáférést célzó támadásról számol be

Az ESET közzétette legújabb, zsarolóvírusokról szóló jelentését, amely azt vizsgálja, hogyan válnak egyre veszélyesebbé a zsarolóvírusok a bűnözők technikai fejlesztései és egyre újabb megtévesztéses trükkjei által. Emellett bemutatja a támadók által használt leggyakoribb technikákat, három legelterjedtebb támadási vektorra fókuszálva: Távoli Asztali Protokoll (Remote Desktop Protocol, RDP), e-mail mellékletek és az ellátási lánc. 

2021. szeptember 9. 09:57

Miért fontos letakarni gyermekeink webkameráját?

Laptopok, okostelefonok és táblagépek - az okoseszközök többségének már van beépített kamerája. A technológia fejlődésének köszönhetően ma már nem számít, hogy egy barátunk az utca, vagy a világ másik végén él, a webkameráink segítségével bármikor beszélgethetünk (majdnem) szemtől szemben. 

2021. szeptember 2. 09:58

5 ok, ami miatt a vállalatok küszködnek a kiberbiztonsággal

A pénzügyi szolgáltató vállalatok hosszú ideje a kiberbűnözők népszerű célpontjai. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ennek jó oka van, hiszen a pénz mellett rengeteg bizalmas ügyféladatot is kezelnek, amelyeket a bűnözők különféle átverésekhez tudnak felhasználni, vagy épp eladják azokat az internet fekete piacain. A Verizon 2020-as adatsértési jelentéséből kiderül, hogy a pénzügyi ágazatot csak az elmúlt évben több mint 1500 incidens érte, köztük 448 megerősített adatlopással.

2021. augusztus 16. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20