Rugalmasság és költséghatékonyság a kkv szektor biztonsági hívószavai

A megújult Cyberoam UTM széria a szakmai teszteken is kiváló értékelést kapott

forrás: Prím Online, 2014. március 10. 12:11

A Cyberoam hálózatbiztonsági gyártó megoldásai lehetővé teszik, hogy a kis és középvállalatok is átfogó rálátással rendelkezzenek felhasználóik viselkedéséről teljes hálózatukon. A felhasználó alapú Unified Threat Management (UTM) egyetlen platformon foglalja magába egy kkv-nak szükséges hardveres és szoftveres megoldásokat, megújított NG sorozata pedig rugalmas csatlakozási lehetőségeket kínál. 

 

„Ügyfeleink közül főleg a kkv piacon érezhető az az egyszerűség és átláthatóság iránti igény, amely egyetlen eszközben nyújt teljes körű biztonsági megoldást. A szegmensre jellemző továbbá a flexibilis csatlakozási lehetőség iránti igény, így a komplex védelmi rendszer mellett kifejezetten előnyös a Cyberoam XP szériája, amihez plusz ethernet vagy optikai modul is csatlakoztatható. A vállalatra és felhasználóira szabott megoldás, így egyetlen eszköz igénybevételével biztosítja az informatikai védelmet, ráadásul jelentéskészítő funkciójának köszönhetően további hálózati információkat kaphatunk, például egyes munkavállalóink internetezési szokásairól.”mondta el Béres Péter, a Cyberoam termékeket forgalmazó Sicontact Kft. IT vezetője.

 

Az egy felületen koncentrált tűzfal és behatolás-megelőző rendszer, vírus- és kémprogram védelemmel, valamint levélszemét-szűréssel és webszűréssel kiegészülve költséghatékonyabb megoldást nyújt, mintha egyesével szereznék be a kis és középvállalatok ezeket az összetevőket. A Cyberoam UTM eszközök a beépített jelentéskészítő segítségével pedig további az üzletmenet hatékonyságot növelő riport hívható le, ami a többi funkcióhoz hasonlóan, távolról is elérhető.

 

 

A Cyberoam NG sorozata biztonságot, termelékenységet és összekapcsolhatóságot biztosít, amelyet most a legújabb XP szériával bővítettek. Ez az egyszerű jelzés a praktikus FleXi Port rövidítése, amely különböző bővíthető modulokat jelent optikai vagy ethernet interfészeket rejtve.

 

A rugalmas, optikai modulokkal bővíthető XP sorozat teljes körű védelmet kínál és rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amelyre egy kkv-nak szüksége lehet. Ez derül ki a SC Magazin legújabb tesztjéből is, amelyben a Cyberoam megerősített NG szériája ötcsillagos értékelést kapott. A fent említett biztonsági jellemzők mellett az egyszerű és átlátható telepítést, a webes kezelőfelület jól szervezettségét és könnyen kezelhetőségét is kiemelik. A mellékelt kezelési útmutató pedig csak kiegészíti, és még egyszerűbbé teszi a kezelhetőséget. A teljes tesztet itt olvashatják.

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nyaralást tervez? Mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

Az utazással kapcsolatos csalások a hackerek egyik legfontosabb bevételi forrását jelentik, ilyenkor ugyanis az ESET szakértői szerint lazul a figyelem, csökken az éberség. Szakértők szerint a növekvő megélhetési költségek miatt az akciós utazásokat keresők még inkább ki lesznek téve ezeknek a csalásoknak. Csak 2022-ben több mint 62 400 olyan esetet regisztráltak az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságánál (FTC), amelyek áldozatai utazási csalást szenvedtek el. Az áldozatok összesen 104 millió dollár, azaz több mint 34,7 milliárd forint kárt szenvedtek el 2022-ben, és ez csak a bejelentett eseteket jelenti. Az alábbiakban mutatunk néhányat a legelterjedtebb csalási módszerek közül, amelyekre érdemes odafigyelni az idei nyári szezonban.

2023. augusztus 1. 11:32

Az ESET jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy a vállalatok a hackerek előtt járhassanak

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik az ESET PROTECT kiberbiztonsági platform új funkciója. A fejlesztés célja, hogy világszerte megoldást kínáljon a vállalatok aktuális és jövőbeli, digitális biztonsági kihívásaira.

2023. július 18. 10:01

Az ESET Internet Security megkapta a legmagasabb szintű vírusvédelemért járó Advanced+ minősítést

Rangos elismerést kapott a világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET fejlett, többrétegű vírusvédelmi megoldása, az ESET Internet Security. A biztonsági szoftver az AV-Comparatives által végzett vírusvédelmi és teljesítményteszt során Advanced+ minősítést nyert el. Az elismerés bizonyítja az ESET termékek kiemelkedő teljesítményét és a vállalat elkötelezettségét a felhasználók védelme iránt. 

2023. június 27. 11:25

TikSokk: 5 csalás, amelyeknek a gyerekek is áldozatává válhatnak a TikTokon

A TikTok továbbra is rekordokat döntöget felhasználóinak folyamatosan növekvő számával, így aztán a platform sajnos a csalók számára is egyre vonzóbbá válik. A rövid videók megosztására és megtekintésére alkalmas felület mindössze hat év alatt meghatározó közösségi médiummá vált, a brit és amerikai felhasználói pedig már több időt töltenek el az alkalmazásban, mint a YouTube-on.  Mennyire vagyunk tisztában a világ egyik legnépszerűbb közösségi médiumának veszélyeivel? Az ESET kiberbiztonsági szakértői segítenek abban, hogyan kerülhetjük el az átveréseket és maradhatunk biztonságban a TikTokon is – ezt a tudást a gyerekeinkkel is osszuk meg!

2023. június 12. 11:20

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59