Még márciusban debütál az Office iPad verziója

Czipperer Dia, 2014. március 19. 10:13

A The Verge információi szerint a Microsoft már kiküldte a meghívókat egy jövő heti sajtóeseményre, ahol bemutatják az Office iPad verzióját, egyben ez lesz az első olyan alkalom is, ahol az új Microsoft vezér, Satya Nadella nyilvános beszédet tart.

Ha minden igaz, jövő héten, március 27-én mutatják be San Franciscóban a Microsoft Office iPad verzióját. A The Verge forrásaira hivatkozva arról is ír, hogy Nadella maga fogja leleplezni az új programot.

 

A szoftver iPhone-ra optimalizált változata tavaly mutatkozott be. A felhasználók akár öt mobileszközt is hozzáadhatnak fiókjukhoz, melyek közül a Windows Phone és RT eszközöket ingyen. A jelentés szerint az iPad verzióban a usereknek arra is lehetőségük nyílik majd, hogy létrehozzanak illetve szerkesszenek dokumentumokat Wordben, Excelben és PowerPointban is.

 

Az Office iPad verziójának bemutatása tökéletesen illeszkedik Nadella által kifejtett stratégiához, amely a felhőszolgáltatásokat állítja előtérbe, különösen a mobileszközök tekintetében. A Microsoft már korábban elkezdett nyitni afelé, hogy alkalmazásait és szolgáltatásait többféle platformon elérhetővé tegye, ezen a héten hétfőn például a One Note Mac verzióját mutatták be. Az iPadra optimalizált Office lehet a betetőzése a szabadgondolkodású platform stratégiának.

 

Forrás: Mashable.com, Kép: TheVerge.com

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20