LG G Watch okosóra Android Wear rendszerrel

forrás: Prím Online, 2014. március 19. 12:23

Az LG a Google közreműködésével fejleszti az LG G Watch karóráját, amely Android Wear platformra épül, így a két vállalat a viselhető  eszközökre is kiterjeszti az Android operációs rendszert. A számos androidos okostelefonnal kompatibilis LG G Watch releváns információkkal szolgál majd viselőjének, amikor annak szüksége van rá, illetve az „OK Google” utasítással kérdezhet is tőle, továbbá intézheti ügyeit. A Google egyik kiemelt partnereként az LG első Android Wear operációs rendszerrel ellátott karóráját várhatóan 2014 második negyedévében mutatja be.

Az LG G Watch Android Wear platformja nem gördít akadályokat a fejlesztők elé és a Google élmény legjavát nyújtja a felhasználóknak. Az LG mérnökei már a fejlesztés kezdeti szakaszától szorosan együttműködtek a Google-lal annak érdekében, hogy az LG G Watch a lehető leggördülékenyebben működjön az Android Wear technológiával. A Nexus 4, a Nexus 5 és az LG G Pad 8.3 Google Play Edition után ez az LG negyedik olyan eszköze, amelyet a Google-lal karöltve fejleszt.

 „Közös fejlesztésünk a Google-lal kiváló alkalmat biztosított a vállalatunk számára, hogy kihozzuk a maximumot formatervezési és mérnöki képességeinkből — mondta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. — Az LG G Watch újabb fontos állomás az LG mobileszközök sorában a világ első 3G-s érintőképernyős telefonos órájának 2009-es, illetve a Prada Link 2008-as bemutatása után. Magabiztosan állíthatjuk, hogy az óra a kiváló tervező munkának köszönhetően hatalmas siker lehet a viselhető okoseszközök piacán.”

Az Android Wear alapú LG G Watch karóráról a további részletek — így az eszköz hardverspecifikációinak bejelentése is — a következő hónapokban várható.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38