Gyermekbarát YouTube fejlesztésén dolgozik a Google

Új verzió készül 10 év alatti gyerekeknek

Czipperer Dia, 2014. március 20. 11:09

A YouTube-on lévő tartalmak nagyon változatosak. Bár a sokszínűség jó dolog, a videók egy része nem a fiatalabb korosztály számára való. A Google ennek megoldására egy gyerekbarát verziót fejleszt kifejezetten a 10 év alatti gyermekek számára.

A Google már megkezdte a tárgyalásokat olyan videógyártókkal, akik érdeklődnek aziránt, hogy gyermekeknek szánt tartalmakat hozzanak létre. A vállalat egy új csatorna kidolgozásán munkálkodik kifejezetten a 10 év alatti korosztály számára.

 

Jelenleg is van a a YouTube-on egy olyan megoldás, ahol bizonyos tartalmak esetében az oldal figyelmezett, hogy az adott videó egyesek számára kifogásolható lehet. Itt az illető eldönteni, hogy ezek után megtekinti-e az adott tartalmat, avagy sem. A gyermekek kíváncsisága azonban nem ismer határokat. A mostani lépésssel a YouTube célja, hogy a gyermekek valóban olyan videókkal találkozzanak, melyek számukra megfelelőek, és a szülők is nyugodtak legyenek.

 

A videómegosztó oldalnak kifejezetten oktatási csatornája is van YouTube Edu néven, amely egy speciális csatorna iskoláknak, kifejezetten oktatási videókkal.  Sajnos azonban itt is  találkozhatnak a gyermekek reklámokkal, melyek tartalma sok esetben megkérdőjelezhető.

 

Ezen kívül egy biztonságos mód is rendelkezésre áll a felhasználóknak, ahol kiszűrhetik az olyan tartalmakat, melyeket nem tartanak megfelelőnek. Így például a szülők beállíthatják, hogy ezeket a tartalmakat a család többi tagja ne lássa, vagyis egyfajta szülői felügyelet funkcióként szolgál.

 

 

A gyermekeknek szánt YouTube verzió jelenleg még fejlesztés alatt áll, és egyelőre nem tudni, pontosan hogyan fog működni, de biztosan ingyenes lesz, ahogy a jelenlegi szolgáltatás is.

 

Forrás: TheNextWeb.com, Kép: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05