Legújabb ESET védelem Macre

forrás: Prím Online, 2014. március 20. 10:41
Az ESET bemutatta legújabb OS X rendszerekre szánt ESET Cyber Security Pro és ESET Cyber Security megoldását. Mindkét terméket bővített védelmi réteggel egészítették ki, így még inkább az Apple termékek biztonságát szolgálják. 

 

Igaz, a más platformú gépekhez képest még így is elenyésző a Mac operációs rendszerre készülő fenyegetések száma, de az elmúlt évekhez képest megtöbbszöröződött ezen támadások száma is. Az első Apple II rendszert megfertőző 1982-es Elk Cloner után 2004-ben kezdődött a fellendülés az OSX/Opener más néven Renepo vírus feltűnése révén. Természetesen egyik operációs rendszer sem tud 100%-os védelmet nyújtani, így egyre nagyobb szükség van az OS X operációs rendszerrel működő gépek védelmére is. Az ESET szakemberei ezért gyűjtötték össze a weboldalukon a legfontosabb tudnivalókat és érdekességeket a témában.

 

 

A legújabb Apple operációs rendszerrel – OS X Mavericks (10.9)  kompatibilis ESET Cyber Security szoftverek új, kulcsfontosságú funkciókkal bővültek: adathalászat elleni védelemmel, amelyet kiterjesztettek a platformok közötti adathalászatra is, illetve a Facebook és Twitter felhasználókat védő ESET Social Media Scannerrel. 

 

Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója elmondta, hogy kíváncsiak várják, A Windows paltformon használt technológiák hogyan érvényesülnek majd más rendszeren. Azt is elmondta, hogy a frissítés során a könnyű telepítés és a felhasználóbarát élmény megteremtése is kulcsfontosságú volt.

 

A termékek felismerik a számítógépes támadásokat, amelyek olyan érzékeny információkat szeretnének kisajátítani legitim weboldalnak álcázva, mint a felhasználónevek, jelszavak, banki adatok. Mindkét program megvédi a Mac felhasználókat, illetve készülékeiket a személyazonosságokra és az adatlopásokra kockázatot jelentő támadásoktól a továbbfejlesztett adathalászat elleni modul segítségével. Az adathalászó támadások platform függetlenek, így az ESET termékek a Windows és a mobil termékek adathalászó oldalait tartalmazó adatbázist felhasználva védik a gépeket.

 

Az új ESET Cyber Security Pro és ESET Cyber Security számos továbbfejlesztett funkcióval, beállítással és alacsony rendszerkövetelménnyel válik felhasználóbaráttá. A már kiemelt funkciók mellett ez a fajta megoldás megelőzi a rosszindulatú programok továbbterjedését más számítógépekre és naponta használt alkalmazásokra, illetve olyan Windows és Linux alapú fenyegetéseket is megszüntet, amelyek Mac felhasználókkal egy alhálózatában működő Windowsos rendszereket károsíthatnak meg.

 

Ebben a verzióban mutatkozik be a továbbfejlesztett Socal Media Scanner funkció, amely on-demand és automatikusan ellenőrzi és védi közösségi fiókjainkat (Facebook, Twitter) a különböző káros tartalmak ellen. Amellett, hogy a nemkívánatos tartalmakat és alkalmazásokat kiszűri, az ESET Social Media Scanner segít a felhasználónak kezelni az adatvédelmi beállításokat és további fejlesztési javaslatokat is tesz.

 

2013-ban az adathalászat elleni modul segítségével az ESET naponta 45 000 felhasználó adatait védte meg a kéretlen fenyegetésekkel szemben. Emellett az AV-Comparatives “Gold Award” elismerését is elnyerte azáltal, hogy az adathalászó weboldalak 99%-át felismeri és blokkolja.

 

Kép: jet-computer.com

 

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nyaralást tervez? Mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

Az utazással kapcsolatos csalások a hackerek egyik legfontosabb bevételi forrását jelentik, ilyenkor ugyanis az ESET szakértői szerint lazul a figyelem, csökken az éberség. Szakértők szerint a növekvő megélhetési költségek miatt az akciós utazásokat keresők még inkább ki lesznek téve ezeknek a csalásoknak. Csak 2022-ben több mint 62 400 olyan esetet regisztráltak az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságánál (FTC), amelyek áldozatai utazási csalást szenvedtek el. Az áldozatok összesen 104 millió dollár, azaz több mint 34,7 milliárd forint kárt szenvedtek el 2022-ben, és ez csak a bejelentett eseteket jelenti. Az alábbiakban mutatunk néhányat a legelterjedtebb csalási módszerek közül, amelyekre érdemes odafigyelni az idei nyári szezonban.

2023. augusztus 1. 11:32

Az ESET jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy a vállalatok a hackerek előtt járhassanak

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik az ESET PROTECT kiberbiztonsági platform új funkciója. A fejlesztés célja, hogy világszerte megoldást kínáljon a vállalatok aktuális és jövőbeli, digitális biztonsági kihívásaira.

2023. július 18. 10:01

Az ESET Internet Security megkapta a legmagasabb szintű vírusvédelemért járó Advanced+ minősítést

Rangos elismerést kapott a világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET fejlett, többrétegű vírusvédelmi megoldása, az ESET Internet Security. A biztonsági szoftver az AV-Comparatives által végzett vírusvédelmi és teljesítményteszt során Advanced+ minősítést nyert el. Az elismerés bizonyítja az ESET termékek kiemelkedő teljesítményét és a vállalat elkötelezettségét a felhasználók védelme iránt. 

2023. június 27. 11:25

TikSokk: 5 csalás, amelyeknek a gyerekek is áldozatává válhatnak a TikTokon

A TikTok továbbra is rekordokat döntöget felhasználóinak folyamatosan növekvő számával, így aztán a platform sajnos a csalók számára is egyre vonzóbbá válik. A rövid videók megosztására és megtekintésére alkalmas felület mindössze hat év alatt meghatározó közösségi médiummá vált, a brit és amerikai felhasználói pedig már több időt töltenek el az alkalmazásban, mint a YouTube-on.  Mennyire vagyunk tisztában a világ egyik legnépszerűbb közösségi médiumának veszélyeivel? Az ESET kiberbiztonsági szakértői segítenek abban, hogyan kerülhetjük el az átveréseket és maradhatunk biztonságban a TikTokon is – ezt a tudást a gyerekeinkkel is osszuk meg!

2023. június 12. 11:20

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38