Felhőalapú nyomtatási megoldások KKV-nak

forrás: Prím Online, 2014. március 21. 09:02

A Samsung nyomtatási megoldások üzletága bemutatta az új Samsung Cloud Printet. A KNOX platformjával is kompatibilis, nagyfokú biztonságot nyújtó megoldás teljes körű, ugyanakkor könnyen használható felhőalapú mobilnyomtatást tesz lehetővé az üzleti ügyfelek és a sokat utazó munkavállalók számára, amely különösen a kis- és középvállalatok (KKV-k) esetén jelent nagy előrelépést.

„A teljes hardverkínálat és a magas termékminőség révén kimagasló teljesítményt értünk el az európai vállalatközi (B2B) szektorban – mondta Dr. KiHo Kim, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és a nyomtatási megoldások üzletágának vezetője. – 2014-ben a terveink szerint még inkább a kis- és középvállalkozások számára segítséget nyújtó megoldásokra összpontosítunk. Ennek a stratégiának a részeként mutatjuk be az új Samsung Cloud Print szolgáltatást, amely igazolja versenyképességünket a mobilnyomtatás területén is.”

 

Cloud Print – KNOX biztonsággal és telefonszám-alapú regisztrációval

 

Az új Samsung Cloud Print szolgáltatás a Samsung Cloud Print alkalmazásából és egy új NFC-képes nyomtatócsaládból áll, amelyek nem csak egyszerű kezelhetőséget, de magas szintű biztonságot is kínálnak. 

 

A Samsung Cloud Print segítségével a Samsung még nagyobb biztonságot kínál vásárlói számára: az alkalmazás ugyanis kompatibilis a KNOX-szal – azaz a Samsung által kifejlesztett mobilbiztonsági rendszerrel. A tartalom biztonságát az adattitkosítás garantálja azon felhasználók esetén, akik használják a mobilnyomtatást, de nem rendelkeznek KNOX eszközökkel. Emellett az NFC funkcióknak köszönhetően a felhasználók azt is könnyedén meghatározhatják, hogy melyik nyomtató és mikor végezze el a nyomtatást.

 

Az alkalmazással egyszerűvé válik a felhőalapú nyomtatás, valamint a megosztás is. A felhasználók automatikusan regisztrálhatnak másokat a kinyomtatandó dokumentumok megosztásához az okostelefonjukban elmentett telefonszámok segítségével. Az NFC-nek köszönhetően néhány érintéssel lehetővé válik az okostelefonok akár 20 nyomtatóhoz történő csatlakoztatása is.

 

A Cloud Print ingyenesen letölthető lesz az Androidos készülékekre a Google Playről és a Samsung Appsről 2014 júniusában. Az alkalmazás iOS verziója 2014. második felében lesz elérhető. Az app kompatibilis az új, NFC-képes Samsung Xpress C1860 sorozatú színes lézernyomtatóval/multifunkcionális nyomtatókkal, valamint a Samsung Xpress M2885 sorozatú mono lézernyomtatóval/multifunkcionális nyomtatókkal, amelyek 2014 áprilisában kerülnek a piacra.

 

A Samsung Cloud Print először Koreában, az Egyesült Államokban és az európai országokban lesz elérhető 2014-ben, s később a többi országban is.

 

 

„2014: A KKV megoldások éve”

 

A Samsung nyomtatási megoldások üzletága a CeBIT-en bejelentette, hogy az idei év során a KKV-k számára kínált szolgáltatásokra fog összpontosítani, ezzel is jelezve ebben a fontos piaci szegmensben rejlő lehetőségeket. A KKV ügyfelek teszik ki az egész üzleti nyomtatási szektor 61%-át. Miközben a KKV-k nyomtatási megoldások iránti igénye tartósan növekszik, a költségvetési korlátok és az erőforrások hiánya sok kisebb cég esetén megakadályozta, hogy saját vállalati-szintű nyomtatáskezelési megoldásokat dolgozzanak ki.

 

Az új Cloud Print éppen ezt a piaci rést célozza meg. A felhőalapú szolgáltatások robbanásszerű terjedése az idei év egyik legfontosabb trendje, amely az okoskészülékek és a Bring Your Own Device (BYOD - Hozd a saját eszközödet, azaz a személyes eszközök munkahelyi felhasználása) trend egyre népszerűbbé válásával együtt figyelhető meg. Az új szolgáltatással a Samsung a mobilnyomtatás területén jelenleg tapasztalható lendületet kívánja kihasználni.

 

A Samsung stratégiája

 

A tervek szerint a Samsung nyomtatási megoldások üzletága jövőre olyan új, Display Copy nevű mobilmegoldásokat fog kínálni, amelyek lehetővé teszik, hogy egy sor különböző Samsung készüléken megoszthatóvá váljanak dokumentumok – a Samsung okostelefonoktól kezdve, a táblagépeken át, egészen a televíziókig – a Samsung Cloud Print alkalmazás segítségével.

 

A vállalat 2016-ra további újításokat tervez az üzleti ügyfeleknek nyújtott felhőalapú mobilmegoldások területén. Az új Samsung Cloud Platform lehetővé teszi majd a vevők számára, hogy egyetlen forrásból szerezzenek be nyomtatási megoldásokat és egy sor üzleti szolgáltatást. Ez a viszonteladók, a megoldásfejlesztők és a rendszerintegrátorok számára is előnyt jelent, mivel a Cloud Platformon keresztül könnyű lesz az üzleti megoldások értékesítése és leszállítása, s így kihasználhatják az egységes piacralépési stratégiát arra, hogy még több szolgáltatás adjanak el vevőiknek. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fejlesztőközpontot hozott létre Magyarországon a Huawei

Egy kutatás-fejlesztési központtal bővíti tovább magyarországi beruházásait a Huawei Technologies – jelentették be a vállalat 15 éves magyarországi és 20 éves európai jelenlétének évfordulóján rendezett ünnepségen. Az új K+F központ fókuszában a mesterséges intelligencia, a képfeldolgozási és jeltovábbítási technológiák, valamint a rendkívül nagyméretű elosztórendszerek állnak. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a Huawei az első kínai vállalat, amellyel Magyarország stratégiai megállapodást kötött hét évvel ezelőtt, a beruházásokban eddig is aktív Huawei infrastruktúrájára pedig nagymértékben támaszkodnak a magyar telekommunikációs piac szereplői. 

2020. október 20. 11:00

Egyedülálló programot indít a Telekom HR szakembereknek

A hazai telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének választott*  Magyar Telekom HR szakembereinek vezetésével, valamint a HRFEST-tel partnerségben indul november végén a Telekom egyedülálló programja. A Power of People elnevezésű, több hónapon keresztül tartó, a HR szakma minden szegmensét felölelő workshop-sorozatra november 9-ig lehet jelentkezni.

2020. október 20. 09:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás