Megszüntetnék a roaming-díjakat

forrás: Prím Online, 2014. március 23. 11:20

Brüsszel eltörölné a mobiltelefonos roaming-díjakat. Azt azonban nem engedné, hogy a különböző országok szolgáltatói közötti árkülönbség miatt az uniós polgárok ügyeskedni kezdjenek - írja a napi.hu.

Az interneten megjelent cikkekben sokan már azon spekulálnak, mikor érdemes mondjuk romániai szolgáltatónál szerződést kötni, hogy majd a magyarországi tarifáknál jóval olcsóbban telefonálhassanak. Az ügyeskedésre nem biztos, hogy lesz mód, a szakbizottság ugyanis jelezte: olyan szabályozást szeretnének, amelyben a szolgáltatók korlátozhatnák a roamingolás túlzott mértékű kihasználását.

"Valószínűleg lesznek olyan extra szabályok ebben a tervezetben, amelyek vagy időhöz kötik a roaming használatát, vagy egy olyan konstrukciót találnak ki, amely egy bizonyos limitet határoz meg, ami alatt díjmentes a szolgáltatás, felette viszont már vannak extra költségek " - mondta el az InfoRádiónak Khell Bogdán, a mobilaréna.hu főszerkesztője.

Megszüntetné Brüsszel az internetszolgáltatás korlátozását, lassítását is, ami szintén sokakat érintene - jelezte Khell Bogdán.

A tervezet ugyanis kitér arra, hogy szeretné eltörölni azt az egyébként Magyarországon is tetten érhető gyakorlatot, hogy a szolgáltatók bizonyos típusú internet-forgalmakat korlátoznak.

„Itt elsősorban a viber- vagy a skype típusú szolgáltatásokról van szó, Az unió szeretné, hogy bárki, aki egy szolgáltatónál internet-hozzáférést vásárol, az internet minden részéhez hozzá tudjon férni.”

Szakértők szerint nem kizárt, hogy a roaming díjak eltörlése áremelkedést hoz a piacon, mivel a szolgáltatók várhatóan megosztva ugyan, de az összes előfizetőre ráterhelhetik a barangolás miatt felmerülő költségeiket.


napi.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás