Linuxra válthatnak az ATM-ek

Czipperer Dia, 2014. március 25. 14:21

Április 8-án megszűnik a Windows Xp támogatottsága. Még sok idő telhet el addig, míg végleg eltűnik a színről, sokan még évekig használják majd a rendszert. Ám nem minden szektor engedheti meg ezt magának. Az ATM-ek esetén (95%) minél hamarabb megoldást kell találni erre a kérdésre.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy jelenleg a világ ATM-einek 95%-án jelenleg Windows XP rendszer teljesít szolgálatot annak dacára, hogy április 8-án megszűnik a támogatottsága. Sajnos az iparág lassan reagál a felmerülő problémákra.

 

A Computerworld cikkéből úgy tűnik, Indiában és az Egyesült Államokban is felmerült annak a lehetősége, hogy az automaták a jövőben a nyílt forráskódú Linuxszal működnének tovább. Ennek előnye az lehet, hogy a hardver és szoftverüzemeltetők jobban beleszólhatnának a frissítési ciklusokba, és nem a microsoft diktálná az iramot.

 

 

Persze az átállás nem az egyik napról a másikra történne, hiszen jelenleg szinte minden automata még a régi Microsoft rendszerrel üzemel. A határidő lejártáig az USA-ban az ATM-ek 60%-án még mindig XP fut majd. Többen gondolkoznak a Windows 7 frissítésen is (ami hardverfrissítéssel is jár), ám sokak szerint a Linux tűnik igazán jó alternatívának.

 

Januárban arról is írtunk, hogy bár a Microsoft időben szólt a leállásról, a döntéshozók nem sietik el a dolgot. Az ATM-ek esetében nem javult sokat a helyzet, de miért? A legvalószínűbb, hogy szeretnének megszabadulni az XP-től és a meglévő hardvertől. Az ATM-eket és a POS terminálokat hamarosan frissíteni kell, hogy támogassák az új PIN-kódos mikrochippel működő kártyákat, és így akár egyidőben két frissítést is végrehajthatnak.

 

Forrás: Techspot.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38