Cisco: Egymilliárd dollár felhőre

forrás: Prím Online, 2014. március 26. 11:44

Egymilliárd dollárt költ a következő két évben pozíciói megerősítésére a felhő alapú megoldások területén a Cisco. A társaság tervei szerint főként új adatközpontokat hoznak létre ebből az összegből, amelyek a vállalat új felhő szolgáltatásainak hátterét adják majd - írja a Világgazdaság.

A Cisco közlése szerint a megoldásaikat használó vállalati ügyfelek a beérkező megrendelések és az ellátási lánc folyamatainak követése mellett az alkalmazottaiknak is biztonságos platformot tudnak majd kínálni ahhoz, hogy mobil eszközökről is bejelentkezhessenek a munkához használt számítógépükre. Ez különösen egy másik, napjainkban egyre szélesebb körben hódító trendhez alkalmazkodó vállalkozások számára lesz előnyös, hiszen biztonságossá válik a saját mobil eszközök üzleti célú felhasználása (BYOD – bring your own device) is. Az elképzelések szerint távközlési cégek számára is kínálnak majd szolgáltatásokat, illetve olyan megoldást alakítanak ki, amely képes hatékonyan együttműködni a legelterjedtebb vállalatirányítási szoftverekkel.

Bár kétségkívül logikus lépés a Cisco részéről a felhő alapú megoldások területén való terjeszkedés, mivel ebben a szegmensben robbanásszerű fejlődés várható a következő években, komoly riválisokkal kerül szembe a társaság és előfordulhat, hogy kissé későn hozták meg ezt a döntést. Az Amazon például évente többmilliárd dolláros bevételre tesz szert a felhő alapú szolgáltatásokból, de hatalmas adatközpontjaikra építve a Google és a Microsoft is komoly szereplője ennek a szegmensnek. A nagy technológiai cégek közül nagy lehetőségeket lát az IBM is ezen a területen, a cég januárban jelentette be, hogy 1,2 milliárd dollárt fordít felhő megoldásokra, majd február végén újabb egymilliárd dollár elköltéséről döntöttek.

Forrás: vilaggazdasag.hu
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38