A Telekom az idén is meghirdeti nemzetközi innovációs pályázatát

MTI Sajtóadatbank, 2014. március 27. 09:00

A Magyar Telekom a Deutsche Telekommal (DT) együttműködve az idén is meghirdeti nemzetközi innovációs pályázatát, amelyen diákok csapatai, startup ötletekkel rendelkező vállalkozók és újonnan alakult informatikai vállalkozások indulhatnak különböző kategóriákban.

A verseny fődíja egyebek közt potenciális befektetés akár 150 ezer euróig, továbbá részvételi lehetőség a DT nemzetközi startup akcelerációs programjaiban, hardver és szoftver csomagok és közvetlen konzultációs lehetőség a Deutsche Telekom csoport döntéshozóival. 
 

"Ez a nemzetközi verseny kiváló lehetőség arra, hogy akár a legkiemelkedőbb magyar ötletek is reflektorfénybe kerüljenek, és eljuthassanak a piaci bevezetésig, amelyhez a Telekom szakértői támogatást és erőforrásokat nyújt" - idézi a közlemény Pataki Róbertet, a Magyar Telekom innovációért felelős vezérigazgató-helyettesét.
 

A pályázatokat április 11-ig várják öt kategóriában: felhő-alapú szolgáltatások, média és kommunikáció a jövőben, a tárgyak internete, kiber biztonság, intelligens energia és "Reality Data".
 

A magyar pályázatok előszűrését követően a legjobbnak talált ötletek kelnek versenyre egymással a magyarországi döntőben 2014. május 28-án. Közülük a legjobb vehet részt a nemzetközi döntőben Krakkóban, 2014. június végén.
 

A döntőbe jutott csapatok egy négynapos intenzív képzésen vesznek részt, ahol szakértőktől tanulnak vállalkozás fejlesztésről, prezentációs készségekről, befektetői tárgyalási metodikákról, valamint betekintést kapnak a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe.
 

A 2013-as Telekom Innovációs Versenyen négy kontinens 45 országából több mint 444 ötletet nyújtottak be. A döntőbe jutott nyolc országot képviselő 12 csapat közül 3 magyar volt,  de a döntőt végül a szlovák Excalibur nyerte mobil eszközökre fejlesztett autentikációs megoldásával. A magyar Cubilog és a német Codeatelier induló vállalkozások szerezték meg a második és harmadik helyet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38