A Telekom az idén is meghirdeti nemzetközi innovációs pályázatát

MTI Sajtóadatbank, 2014. március 27. 09:00

A Magyar Telekom a Deutsche Telekommal (DT) együttműködve az idén is meghirdeti nemzetközi innovációs pályázatát, amelyen diákok csapatai, startup ötletekkel rendelkező vállalkozók és újonnan alakult informatikai vállalkozások indulhatnak különböző kategóriákban.

A verseny fődíja egyebek közt potenciális befektetés akár 150 ezer euróig, továbbá részvételi lehetőség a DT nemzetközi startup akcelerációs programjaiban, hardver és szoftver csomagok és közvetlen konzultációs lehetőség a Deutsche Telekom csoport döntéshozóival. 
 

"Ez a nemzetközi verseny kiváló lehetőség arra, hogy akár a legkiemelkedőbb magyar ötletek is reflektorfénybe kerüljenek, és eljuthassanak a piaci bevezetésig, amelyhez a Telekom szakértői támogatást és erőforrásokat nyújt" - idézi a közlemény Pataki Róbertet, a Magyar Telekom innovációért felelős vezérigazgató-helyettesét.
 

A pályázatokat április 11-ig várják öt kategóriában: felhő-alapú szolgáltatások, média és kommunikáció a jövőben, a tárgyak internete, kiber biztonság, intelligens energia és "Reality Data".
 

A magyar pályázatok előszűrését követően a legjobbnak talált ötletek kelnek versenyre egymással a magyarországi döntőben 2014. május 28-án. Közülük a legjobb vehet részt a nemzetközi döntőben Krakkóban, 2014. június végén.
 

A döntőbe jutott csapatok egy négynapos intenzív képzésen vesznek részt, ahol szakértőktől tanulnak vállalkozás fejlesztésről, prezentációs készségekről, befektetői tárgyalási metodikákról, valamint betekintést kapnak a Deutsche Telekom kutatási projektjeibe.
 

A 2013-as Telekom Innovációs Versenyen négy kontinens 45 országából több mint 444 ötletet nyújtottak be. A döntőbe jutott nyolc országot képviselő 12 csapat közül 3 magyar volt,  de a döntőt végül a szlovák Excalibur nyerte mobil eszközökre fejlesztett autentikációs megoldásával. A magyar Cubilog és a német Codeatelier induló vállalkozások szerezték meg a második és harmadik helyet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás