Klein Dávid a Mount Everesten teszteli a G-SHOCK karórát

forrás: Prím Online, 2014. március 28. 10:27

Klein Dávid idén tavasszal a Monut Everest megmászására készül. Az expedíció április 6-án indul Budapestről, hogy két hónapos munka eredményeként elérje fő célját, a legmagasabb csúcs meghódítását oxigénpalack nélkül. Egyúttal a G-SHOCK magashegyi tesztelője is lesz, hiszen útja során a hegymászók részére készített GW-9400 „RANGEMAN” modell valamennyi képességét próbára teszi.

Az expedíció a tervek szerint április közepén előbb egy 5200 m-es, majd egy 6400 méteres magasságban található, előretolt alaptábort ér el. Három további magashegyi tábor kiépítése után, május utolsó napjaiban kezdődik meg a 8300 méterről induló csúcstámadás. Magyarországról Dávidot egy profi meteorológus csapat segíti időjárás-előrejelzéseivel, de segítségére lesz a G-SHOCK GW-9400 karóra is, amely alapvető légköri adatokkal látja el mászása során. A „RANGEMAN” ugyanis megjeleníti a napfelkelte/napnyugta időpontokat, a légnyomást és a tengerszint feletti magasságot, valamint a hőmérsékletet, iránytűjének pontosságát pedig egy mindössze 1x1mm-es érzékelő biztosítja.

 

 

Klein Dávid elmondta, hogy a cél Földünk legmagasabb pontjának oxigénpalack nélküli megmászása, valamint magas színvonalú dokumentáció készítése, legfontosabb kitűzésünk mégis az, hogy az expedíció minden tagja épen és egészségesen térjen haza júniusban. Bízom benne, hogy a RANGEMAN karóra az expedíció sikerének méltó részese lehet” .

 

 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59