Az Instagram leelőzte mobilfronton a Twittert az USA-ban

Több mobilfelhasználója van a fotómegosztó alkalmazásnak

Czipperer Dia, 2014. március 27. 15:23

Az eMarketer egyik jelentése szerint nagyobb az Instagram mobil felhasználói tábora az Egyesült Államokban, mint a Twitteré.

A Financial Times adatai szerint jelenleg az USA-ban többen használják mobilról a Facebook tulajdonában lévő Instagram fotómegosztó szolgáltatást, mint a Twittert. Jelenleg 35 millió Instagram user lép be mobilról az oldalra, míg a Twitter esetében ez a szám csak 30,8 millió.

 

Ez az adat érthető is, hiszen az Instagram eredetileg is mobilalkalmazásnak készült, a felhasználók telefonjukkal készítik a képeket, melyeket onnan töltenek fel az oldalra is.

 

Az Instagram dominanciája csak a mobilszegmensben érhető tetten. Világszinten a felhasználók számát tekintve még mindig a Twitter bír nagyobb táborral havi 240 millió aktív felhasználóval, míg az Instagram userek számra 200 millióra rúg. Az Egyesült Államokat tekintve is ez a helyzet (lásd a képeken).

 

 

 

 

 

A Twitter is igyekszik minél inkább fejleszteni mobilalkalmazását. Számos újdonsággal készül és készült eddig is, amelyet eddig vegyes reakciók fogadtak, ám hosszú távon valamelyik irányba elbillen majd a mérleg nyelve.

 

Forrás: TheNextWeb.com; nyitókép: wired.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Médiatanács elfogadta a közösségi rádióknak és tévéknek szóló négyszázmillió forintos üzemeltetési pályázatot

Négy fordulóban összesen négyszázmillió forintos támogatást nyújt majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának e heti ülésén megszavazott pályázat a közösségi médiaszolgáltatók jövő évi működésének és üzemeltetésének támogatására. A grémium emellett kilenc televízió és tizenegy rádió pályázatát nyilvánította nyertesnek a műszaki fejlesztési felhíváson. A testület hozzájárult a szombathelyi Mária Rádió Savaria és a budapesti Mária Rádió hálózatba kapcsolódásához. A tanács bírságokat rótt ki a támogatási szabályok megsértése és helytelen korhatár-besorolás miatt is.

2019. november 15. 16:08

Hódít az agilis módszertan az IT után az üzleti területeken is

A vállalatok többsége már ma is az informatikai fejlesztéseknél létrejött agilis módszertan szerint szervezi a munkát – állapította meg az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felmérése.

2019. november 15. 14:33

Országos Gazdaságinformatikai Konferencia 2019

A 16. Országos Gazdaságinformatikai Konferencia idei előadásainak jelentős része a Fintech és mesterséges intelligencia témakörével foglalkozott. Kutatások szerint jövőre az okos városok száma világszerte eléri a 600-at, az International Data Corporation (IDC) előrejelzése alapján pedig 2022-re a világ GDP-jének több mint 60 százaléka digitális jövedelem lesz. Mindez azt jelenti, hogy újra kell tervezni a meglévő üzleti és közigazgatási modelleket. A Milton Friedman Egyetemen megrendezett szakmai fórum résztvevői magyar és nemzetközi (ír és japán) szakemberek voltak.

2019. november 15. 12:59

A Fujitsu „Gateway” ügyfélközpontja gyorsítja a digitális átalakulás terjedését

A Fujitsu közzétette terveit a digitális átalakulás terjedését gyorsító korszerű ügyfélközpontja kialakításáról az indiai Punéban. A „Fujitsu Gateway” nevet viselő központ fontos kapcsolattartási pontként szolgál a Fujitsu tökéletesen integrált modellre épülő, globális szolgáltatási képességeinek meggyőző bemutatására. 

2019. november 15. 11:45

A Nikon nagykövete az Amasonas területéről tudósít

A híres fotós és Nikon nagykövet, Sebastián Liste lenyűgöző, új fotósorozatot adott ki, amely a kolonizációnak és az erdőirtásnak a helyi foglalkoztatásra, a kereskedelemre, a közösségek áttelepítésére és a környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja az Amazonas területén. 

2019. november 15. 10:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás