Az Instagram leelőzte mobilfronton a Twittert az USA-ban

Több mobilfelhasználója van a fotómegosztó alkalmazásnak

Czipperer Dia, 2014. március 27. 15:23

Az eMarketer egyik jelentése szerint nagyobb az Instagram mobil felhasználói tábora az Egyesült Államokban, mint a Twitteré.

A Financial Times adatai szerint jelenleg az USA-ban többen használják mobilról a Facebook tulajdonában lévő Instagram fotómegosztó szolgáltatást, mint a Twittert. Jelenleg 35 millió Instagram user lép be mobilról az oldalra, míg a Twitter esetében ez a szám csak 30,8 millió.

 

Ez az adat érthető is, hiszen az Instagram eredetileg is mobilalkalmazásnak készült, a felhasználók telefonjukkal készítik a képeket, melyeket onnan töltenek fel az oldalra is.

 

Az Instagram dominanciája csak a mobilszegmensben érhető tetten. Világszinten a felhasználók számát tekintve még mindig a Twitter bír nagyobb táborral havi 240 millió aktív felhasználóval, míg az Instagram userek számra 200 millióra rúg. Az Egyesült Államokat tekintve is ez a helyzet (lásd a képeken).

 

 

 

 

 

A Twitter is igyekszik minél inkább fejleszteni mobilalkalmazását. Számos újdonsággal készül és készült eddig is, amelyet eddig vegyes reakciók fogadtak, ám hosszú távon valamelyik irányba elbillen majd a mérleg nyelve.

 

Forrás: TheNextWeb.com; nyitókép: wired.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A hazai webshopok üzemeltetői körében kutatott a Virgo csoport

A webáruházakat működtető cégek kétharmada fejlesztene, de jó részük tanácstalan, hogy merre induljon el – derül ki a Virgo csoport iparági kutatásából. Az eredmények szerint az üzemeltetők számára legfontosabb szempont a webshop működésének gyorsasága, valamint jelentős igény van a magyar nyelvű terméktámogatásra.

2020. március 30. 11:27

A marketing kiemelt feladata ma az, hogy motorizálja a gazdaságot

Sokat változott a környezet, sokat változtak a gazdasági kilátások és még többet változott a marketingkommunikációs szakma szerepe és súlypontja az utóbbi alig két hét leforgása alatt. Hatalmas szervezési, üzleti és szakmai feladatcsomagot kaptak a szervezetek, amelyet tudatosan kell menedzselniük. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) képviselői szerint jelen körülmények között a marketingszakma kiemelt felelőssége éppen abban áll, hogy lendületben tartsa, illetve motorizálja a hazai gazdaságot.

2020. március 30. 10:16

Online feladatbankkal segíti az informatika érettségire készülő diákokat a Neumann Társaság

Internetes feladatbankkal segíti a Neumann Társaság és ELTE IK a programozás érettségire készülő diákok, illetve az őket felkészítő tanárok munkáját. A Mester.inf.elte.hu című honlap adatbázisa a 2005 és 2017 közötti összes közismereti emelt és szakmai programozás érettségi feladatot tartalmazza. Az oldalra a diákok hat különböző programnyelven feltölthetik a kódjukat, a szerver pedig automatikusan kiértékeli a munkájukat. A rendszerben a tanárok nyomon követhetik diákjaik tevékenységét.

2020. március 30. 09:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás