Az Instagram leelőzte mobilfronton a Twittert az USA-ban

Több mobilfelhasználója van a fotómegosztó alkalmazásnak

Czipperer Dia, 2014. március 27. 15:23

Az eMarketer egyik jelentése szerint nagyobb az Instagram mobil felhasználói tábora az Egyesült Államokban, mint a Twitteré.

A Financial Times adatai szerint jelenleg az USA-ban többen használják mobilról a Facebook tulajdonában lévő Instagram fotómegosztó szolgáltatást, mint a Twittert. Jelenleg 35 millió Instagram user lép be mobilról az oldalra, míg a Twitter esetében ez a szám csak 30,8 millió.

 

Ez az adat érthető is, hiszen az Instagram eredetileg is mobilalkalmazásnak készült, a felhasználók telefonjukkal készítik a képeket, melyeket onnan töltenek fel az oldalra is.

 

Az Instagram dominanciája csak a mobilszegmensben érhető tetten. Világszinten a felhasználók számát tekintve még mindig a Twitter bír nagyobb táborral havi 240 millió aktív felhasználóval, míg az Instagram userek számra 200 millióra rúg. Az Egyesült Államokat tekintve is ez a helyzet (lásd a képeken).

 

 

 

 

 

A Twitter is igyekszik minél inkább fejleszteni mobilalkalmazását. Számos újdonsággal készül és készült eddig is, amelyet eddig vegyes reakciók fogadtak, ám hosszú távon valamelyik irányba elbillen majd a mérleg nyelve.

 

Forrás: TheNextWeb.com; nyitókép: wired.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB drónjaival Bilbaóban bemutatott fényjáték az innováció és az együttműködés erejét demonstrálta

Az ABB csapata történelmet írt a spanyolországi Bilbaóban, amikor a város és az ABB első drónbemutatóját tartották. Kétszáz szinkronizált drón világította meg az esti égboltot az ikonikus Guggenheim Múzeum előtt. 

2023. október 2. 09:56

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38