Mekkora nyomtatóra van szükségünk valójában?

forrás: Prím Online, 2014. március 30. 13:21

Sok vállalatnál kihasználatlanok maradnak a nagyméretű nyomtatók, miközben „láthatatlan” költségeik folyamatosan jelentkeznek a szervezetben.

Az IDC felmérése szerint a vállalatok termelékenységi problémáinak közel 20 százaléka a nem megfelelő dokumentumkezeléssel áll összefüggésben. Ha nem a cégünk igényeire szabott készüléket választunk erre a célra, akkor azt ronthatja a munkavégzés hatékonyságát és számos „láthatatlan” költséget eredményezhet. Ilyen lehet például a dokumentumok rendezéséhez szükséges manuális többletmunka, a nyomtató karbantartására fordított idő vagy az általa elfoglalt irodaterület bérleti díja.


A legtöbb helyet foglaló irodai berendezések az A3-as nyomtatók és multifunkciós készülékek, miközben a nyomatok mindössze 5-10 százaléka készül ebben a méretben. Bizonyos speciális szakterületeken, mint például a műszaki tervezés vagy a grafikai munkák, elengedhetetlenek az A3-as vagy még nagyobb méretű nyomatok, a legtöbb irodában azonban az A4-es méretű készülék is bőven elegendő. Ennek ellenére néhányan nem szívesen mondanak le nagyméretű nyomtatójukról, mert ezek a gépek általában gazdagabb funkciókészlettel rendelkeznek, mint kisebb társaik.
   
Ma már azonban léteznek olyan A4-es multifunkciós készülékek, amelyek ugyanezt a tudást kínálják, csak éppen kompakt méretben és kedvezőbb áron. Ilyenek például a japán OKI díjnyertes termékcsaládjának, a színes MC700 és a fekete-fehér MB700 sorozatnak a tagjai, amelyek alkalmasak a dokumentumok összerendezésére és tűzésére, kétoldalas nyomtatásra, másolásra és szkennelésre, emellett pedig percenként 40-52 lapos nyomtatási sebességre is képesek.

A kis méret ellenére ezek a készülékek nagy kapacitású festékpatronokkal rendelkeznek és nagy mennyiségű papírt tudnak tárolni, tehát ritkán igényelnek felhasználói beavatkozást. A nagy kapacitású papíradagoló és a három opcionális papírtálca révén akár 3160 papírlap is elfér a készülékben, míg egy festékkazetta akár 36 000 oldal nyomtatására is elegendő lehet. A nagy kapacitást és teljesítményt különösen az olyan cégeknél értékelik, ahol nagy mennyiségű adminisztrációs munkát végeznek nap mint nap – ilyen például a könyvelés, a pénzügyi vagy a munkaügyi terület.

Nem elhanyagolható szempont, hogy egy A3-as nyomtató áráért akár 2-3 darab A4-es készülék is beszerezhető. Akár a cég sajátja a nyomtató, akár üzemeltetési szerződés keretében béreli, mindenképpen szerencsés egy kisebb készüléket választani, hiszen ezzel jelentős megtakarítást érhetünk el.


 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az új Philips monitorok új szintre emelik a konzoljátékot

Az MMD  bemutatja két új Momentum monitorát, amelyek közül az egyik a Bowers & Wilkins vállalattal együttműködésben született meg.  Az 558M1RY 55 hüvelykes (139,7 cm)  méretével a piacon a legnagyobb konzoljátékra optimalizált monitor, míg a 278M1R egy esport célra tervezett 27 hüvelykes (68,6 cm) modell. 

2020. július 2. 16:55

Az AOC és a Philips monitors meghaladják a piaci növekedést Európában

Az AOC büszkén jelenti be világszintű piacvezető eredményét a gaming monitorok területén 2020 első negyedévére vonatkozóan. A márka globális szinten a legmagasabb, 19,5%-os piaci részesedést érte el, így már sorozatban második negyedéve utasította maga mögé versenytársait (IDC Gaming Tracker Q1 2020).

2020. június 24. 13:50

A HP megalkotta a következő generáció csúcsgépeit

A HP bemutatja ikonikus OMEN portfóliójának legújabb tagjait, az OMEN Command Center innovatív fejlesztéseit és az első 16 colos Pavilion Gaming laptopot. Az új eszközöket a játékosok új generációjának tervezték, akik folyamatosan keresik a saját és gépeik teljesítményének határait. A hazai OMEN közösséget különleges kihívással várja a vállalat a nyári hónapokban.   

2020. június 23. 12:30

Optimális kényelem és produktivitás

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bemutatja az új Philips 272B1G Full HD monitort, amely a csökkentett környezeti hatást szem előtt tartva az optimális kényelem és termelékenység érdekében készült. Ez a 27 hüvelykes (68,6 cm) LCD monitor a tavaly piacra dobott legzöldebb képernyő, a Philips 241B7QGJEB továbbfejlesztett változata. 

2020. június 18. 20:17

Sokoldalú Samsung T55 monitorok

A Samsung legújabb szemkímélő kialakítású ívelt monitorai, a T55 modellek kiemelkedő felszereltséggel, valamint a munkát és játékot egyaránt segítő funkciókkal érkeznek. Az innovatív 1000R-es ívelt kijelző 75 Hz-es frissítési rátával és FreeSync támogatással biztosítja a látványos megjelenítést. A T55 sorozat tagjai már elérhetők a magyar üzletekben.

2020. június 12. 09:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás