Oktatással folytatódik a Digitális Közösség Program

forrás: Prím Online, 2014. április 2. 12:49

A Digitális Közösség Program második fordulójának lezárása után a miskolci járásban is átadták az első ingyenes laptopokat 2014. április 2-án, Alsózsolcán. Áprilistól szervezett formában, térítésmentesen kapja meg minden nyertes pályázó azokat az ismereteket, amelyekkel aktív számítógép- és internethasználóvá válhat – jelentette ki Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár.

Sikeresen halad előre a Digitális Közösség Program: a miskolci pályázatok elbírálását követően a Programiroda feldolgozta és kiértékelte a járási településekről benyújtott több mint 3000 pályázatot is. A tartamilag és formailag egyaránt megfelelő anyagot benyújtók a hét folyamán értesülnek az eredményről. A pályázatok egyharmada esetében még hiánypótlásra van szükség, az érintett pályázókkal a Programiroda munkatársai szintén felveszik a kapcsolatot. A járási települések sikeres pályázói mellett azokat a miskolci lakosokat is most értesítik, akik időközben pótolták a korábban jelzett hiányosságokat.

Nagyon fontos, hogy a digitális készségeket minél többen megszerezzék, ugyanis ez ma már alapfeltétel munkavállaláshoz és –végzéshez, megkönnyíti és olcsóbbá teszi az ügyintézést és a kapcsolattartást is. A programban éppen ezért kiemelt támogatást élveznek a többgyermekes családok, a kismamák, a munkanélküliek, a fogyatékkal élők és az aktív nyugdíjasok – hangsúlyozta Solymár Károly Balázs.

Az ingyenes laptopok és a kedvezményes internet-előfizetés biztosítása mellett a program része a Türr István Képző és Kutató Intézet szervezésében megvalósuló térítésmentes képzés, amelyen áprilistól vehetnek részt a nyertes pályázók – közölte a helyettes államtitkár.

Az európai szinten egyedülálló Digitális Közösség Program keretében Miskolcon és járásában összesen 17 ezer laptopot, a számítógép és az internet használatához szükséges képzést biztosít térítésmentesen az állam a digitális írástudatlanság felszámolása, az esélyegyenlőség megteremtése és az ország versenyképességének növelése érdekében. Az eszközöket június végéig osztják ki. A program révén a nehezebb körülmények között élő családok is hozzáférhetnek olyan információkhoz a világhálón, amelyek segítik őket az álláskeresésben, az önképzésben, a kapcsolattartásban. A digitális világban való aktív részvételhez tudást, képességet és lehetőséget kínáló programot idén ősszel Salgótarjánra is kiterjesztik.

 

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Profi szakembert találni még nem volt ilyen egyszerű!

Szerződést kötött a Qjob.hu szakemberkereső és a DEKRA Akademie Felnőttképző Központ. A partnerség létrejötte által a DEKRA nemzetközileg elismert tanúsítvánnyal rendelkező szakembereket biztosít majd a Qjob.hu felületén, ezzel nagyobb biztonságot adva az oldalon regisztrált megrendelők számára. De nem csak a szakik kiválasztása kap könnyítést, hanem a Qjob.hu segítené szeretné a DEKRA diákjait azzal, hogy tanulmányaik befejeztével gyakorlatot szerezhetnek az oldalra felkerülő alkalmi munkákkal. 

2020. október 29. 19:35

Innovatív technológiák az autózásban: hálózatba kapcsolt autók

Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat: becslések szerint 2019-ben már 28,5 millió hálózatba kapcsolt autó volt forgalomban világszerte. Az intelligens közlekedési rendszerek segítségével ezek a járművek képesek egymással és a körülöttük lévő infrastruktúrával is valós időben kommunikálni, az így rendelkezésre álló adatok alapján pedig hatékonyan fejleszthető a közlekedési rendszer, illetve a közlekedésbiztonság. A flottakezelésben piacvezető LeasePlan most bemutatja, hogyan működnek azok a fejlett információs és kommunikációs technológiák, amelyek mindezt lehetővé teszik.

2020. október 29. 17:53

Rangos nemzetközi termékdesign díjat nyert a magyar ultrahangos kullancsriasztó

A ProtectOne kutyákat és macskákat védő Tickless Mini terméke nyerte az idei BigSEE Awards Product Design kategóriáját. A parazitaellenes termékek a környezeti és egészségügyi válságok kulcsszereplőivé váltak.

2020. október 29. 16:18

Közös képzéseket indít a Széchenyi István Egyetem és a Huawei

A győri Széchenyi István Egyetem és a Huawei Technologies akkreditált, infokommunikációs és távközlési kurzusok közös indításáról írt alá megállapodást. Az együttműködés része az egyetem és a világ egyik legnagyobb technológiai cége között 2016 óta fennálló stratégiai megállapodásnak. 

2020. október 29. 14:46

Két új taggal bővül a OnePlus Nord termékcsalád

A OnePlus nemzetközi technológiai márka bejelentette a OnePlus Nord termékcsalád két új tagját, a OnePlus Nord N10 5G-t és a OnePlus Nord N100-at. A OnePlus Nord N széria magával ragadó felhasználói élményt nyújt megfizethető áron, ezeket a jellemzőket hordozza magán a most bejelentett két új okostelefon is. A OnePlus Nord N10 5G és a OnePlus Nord N100 hosszú üzemidőt, fejlett többkamerás rendszert és a csúcskategóriás telefonokra jellemző kezelőfelületet biztosít az OxygenOS-en keresztül.

2020. október 29. 13:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás