Új Toshiba CEVO technológiájú L74 okostévé sorozat

forrás: Prím Online, 2014. április 3. 10:16

Új hangzásvilággal és kitűnő képminőséggel rendelkező tévéket mutatott be a Toshiba. A modelleket a Smart TV Cloud, felhőalapú okostévé funkcióval is ellátták.

A kétmagos feldolgozóegységgel felszerelt L74 tévék részletgazdag, megkapó hangzása révén tisztább minden párbeszéd, továbbá mindezt térhatású képpel és személyre szabható beállítási lehetőségekkel fűszerezték. Az 55 hüvelykes (140 cm) képátlójú készüléket úgy tervezték, hogy a család médiaközpontja legyen, és ideális választást jelentsen azok számára, akiknek rendkívül fontosak az okostévé funkciók.

 

Ragyogó tévékép

 

A vékony kialakítású, Toshiba CEVO Picture technológiájával ellátott Direct LED kijelző az új háttérvilágítási rendszernek és az új megjelenítési technológiának köszönhetően lényegesen élesebb, kiváló minőségű, a korábbi modellekhez képest akár 75%-kal fényesebb tévéképet biztosít. A kijelző kialakítása során alkalmazott, az eddigieknél szélesebb ledek használatával a megjelenített színskála szélesebb, a kép részletgazdag és élethű.

 

A CEVO Picture képjavító eljárás a tömörített formában továbbított tévéadások képminőségét javítja, azok eredetileg tervezett minőségét, a színeket és a fényerősséget is helyreállítja. A nagy fényerejű, széles színskálával rendelkező, részletgazdag tévékép a nézők számára minden eddiginél kiválóbb élményt nyújt.

 

 

Térhatású hangélmény

 

A beépített CEVO Audio funkciónak köszönhetően a készülék kiváló hangélményt nyújt. A basszus átvitelt 150 Hz-ről 100 Hz-re fejleszti, így a hangszórók új kialakításának köszönhetően a vékony készülékház ellenére a hangtér rendkívül széles és részletgazdag.

 

A hang szétválasztása egy olyan technológia, melynek segítségével a felhasználó a kívánt hangot igényeinek megfelelően tudja szabályozni. Ez azt jelenti, hogy ha például egy élő focimeccset nézünk, akkor kiszűrhetjük a kommentátor hangját, így a stadion hangulatát még jobban át tudjuk élni. Ha egy filmben a párbeszédek drámaiságát emelnénk inkább ki, lehalkíthatjuk a háttérzajokat.

 

A CEVO Audio rendszer részeként az új kialakítású, kiváló minőségű 15 W-os beépített hangszóróknak és az alkalmazott DTS Premium Sound hangfeldolgozó eljárásnak köszönhetően – mely a sztereó hangot virtuális térhangzásúvá alakítja - lélegzetelállító hangélményben lehet részünk.

 

Smart TV Cloud

 

A megújult felhasználói felületnek, és a felhőalapú szolgáltatásoknak (Smart TV Cloud), valamint az innovatív MediaGuide Replay funkciónak köszönhetően a tévé kialakítja saját stílusunknak leginkább megfelelő tartalmakat.

 

A funkció a megtekintett, illetve felvett műsorok alapján felismeri a néző saját szokásait. A készülék ezeknek megfelelően automatikusan rögzíti a felhasználó által kiválasztott, illetve az ahhoz hasonló műsorokat. Ezekről lejátszási lista is készül, a családtagok pedig saját azonosítójukkal is bejelentkezhetnek.

 

A videórögzítő (PVR) használata rendkívül egyszerű, és számos kényelmi funkció használatát (egygombos felvétel, időeltolás, rögzítés műsorújság használatával, tartalomajánlás és sok más) is lehetővé teszi. Ez azt jelenti, hogy az élő tévéadást megállíthatjuk (ha például telefonhívást kapunk).

 

A készülék a Twitter szolgáltatással is együttműködik, valamint a zenei, hírolvasó és szórakoztató alkalmazásokon felül a legnépszerűbb tartalomszolgáltatások (a YouTube is) a Toshiba L74-es nézői rendelkezésére állnak.

 

ARM+ 1500 képfeldolgozó megoldás

 

Az L74-es tévéket egy új, kétmagos processzorral látták el, mely jelenősen növeli a készülék teljesítményét, így a legfontosabb alkalmazások egyidejű futtatása is problémamentes. A Full HD 1080p felbontású kijelző élénk színeit, valamint a gyors mozgásokkal teli sportközvetítések és akciófilmek képminőségét a beépített AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution) képfeldolgozó megoldás biztosítja.

 

Ezekkel a modellekkel a felhasználók beléphetnek a 3D televíziózás világába. A készülék képes arra, hogy az eredetileg 2D-ben rögzített tartalmakat valós időben alakítsa térhatásúvá.

 

Számos csatlakozási lehetőség és tartalom

 

A L74 sorozatú televíziókat számos csatlakozási lehetőséggel is ellátták. A HDMI portok segítségével a tévé nagy kijelzőjén laptopot, játékkonzolt, Blu-ray lejátszót vagy akár set-top boxot is használhatunk. Az USB csatlakozóknak köszönhetően a külső merevlemezünkön vagy egyéb háttértárunkon található multimédiás fájlokat is problémamentesen játszhatjuk le.

 

Az otthoni hálózat használatát is lehetővé teszi. A beépített Intel WiDi funkciónak köszönhetően az arra alkalmas számítógépről vezetékek használata nélkül játszhatjuk le kedvenc filmünket, vagy nézhetjük meg fotóinkat a nagy kijelzőn.

 

A Toshiba L74 sorozatú tévék 2014 második negyedévében kerülnek az európai boltokba.

 

Főbb jellemzők:

 

·    Felbontás: Full HD, 1920 x 1080p, vékony, Direct LED, passzív 3D

·    AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution)

·    Felhőalapú okostévé funkciók internet böngészővel, MediaGuide Replay szolgáltatás, videorögzítés (PVR) 

·    Csatlakozók: 4 x HDMI (ebből 1 x HDMI MHL támogatással), 2 x USB, PC bemenet, beépített Wi-Fi, HDMI-CEC, Intel WiDi, vezeték nélküli megjelenítés 

·    Hangrendszer: CEVO Audio, hang szétválasztás, DTS Premium Sound, DTS Express 5.1, Dolby Digital Plus, 2 x 15W hangszórók

·    Kétmagos feldolgozóegység

·    Resolution +

·    Toshiba AppsConnect

·    Médialejátszás: USB / HDD / otthoni hálózat

·    Kialakítás: Matt fekete, vékony, fényes fekete keret, homokfúvott, ezüstös fém talp

·    Képméretek: 140 cm (55”), 120 cm (47”) és 107 cm (42”)

·    Vevőegységek: DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2, HbbTV, analóg

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39