Újra lehet YouTube Törökországban

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 7. 11:24

Egy ankarai bíróság elrendelte pénteken a YouTube hatósági blokkolásának feloldását. A videomegosztó oldalt egy héttel ezelőtt tették elérhetetlenné, mert felkerültek rá olyan hangfelvételek, amelyeken állítólag a török külügyi és védelmi felső vezetés egy szíriai beavatkozásról tanácskozik. A YouTube nem lett azonnal elérhető, az ankarai bíróság döntése ellen fellebbezhet a távközlési hatóság.

Erdogan a Twitter miatt bosszús

 

A török miniszterelnök pénteken élesen bírálta a török alkotmánybíróságot, amiért az szerdai ítéletében kimondta, hogy a Twitter internetes közösségi portál blokkolása sérti a szólásszabadságot és elrendelte a szolgáltatás azonnali helyreállítását.

 

"Természetesen végre kell hajtanunk az alkotmánybíróság ítéletét, de elfogadhatatlannak tartom" - közölte Recep Tayyip Erdogan a sajtó képviselőivel azerbajdzsáni utazása előtt.

 

A török miniszterelnök úgy vélekedett, hogy a testület "a török nemzeti és erkölcsi értékek" ellenében döntött. Nem a szabadságjogokról van szó, hanem egy amerikai cég érdekeiről - tette hozzá.A török távközlési hatóság csütörtökön feloldotta a hozzáférést a március 20-án lezárt Twitterhez, miután az alkotmánybíróság egyhangúlag meghozott ítéletében erre felszólította. A kormány azután zárta el a hozzáférést a rövid üzenetekre szakosodott közösségi portálhoz, hogy az terjeszteni kezdte az Erdogan és környezete elleni korrupciós vádakat.Erdogan korábban azzal fenyegetőzött, hogy "gyökerestül kiirtja" Törökországból az online közösségi hálózatokat. Ezután a távközlési hatóság a Twittert és hozzá hasonlóan a YouTube videomegosztó portált is hozzáférhetetlenné tette. Az intézkedést Neelie Kroes, az EU digitális területért felelős biztosa "egy újabb kétségbeejtő és lehangoló törökországi húzásnak" nevezte, és nyomatékosította, hogy az összeegyeztethetetlen az európai értékrenddel.

 

hirado.hu

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

Felhőpiac: közel négyszeres növekedés a Baltikumban és Kelet-Európában az évtized végére

A gyártás és kereskedelem területén alkalmazott felhőtechnológia piacának árbevétele a Baltikumban és Kelet-Európában évente átlagosan 16,7 százalékkal fog nőni 2022 és 2029 között – állítja a Fortune Business Insights piackutató. Tanulmányukban, amelyet a Microsoft számára készítettek, úgy vélik, hogy elsősorban az Ipar 4.0-ás technológiák elterjedése (mint például a 3D nyomtatás), az ugyancsak erőteljesen terjedő e-mail marketing, az online bevásárlás és az e-kereskedelem, a kiterjesztett és virtuális valóságot alkalmazó technológiák fogják ösztönözni a felhőpiac további bővülését a következő években. Magyarországon a régió átlagánál is nagyobb lehet majd a szektor növekedése, a B2C e-kereskedelem bővülése pedig már 2020-ban a legkiemelkedőbb volt a régióban. A hazai piac további sajátossága a KKV-k hangsúlyos szerepe a felhőpiac növekedésében.

2023. március 22. 14:13

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48