Újra lehet YouTube Törökországban

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 7. 11:24

Egy ankarai bíróság elrendelte pénteken a YouTube hatósági blokkolásának feloldását. A videomegosztó oldalt egy héttel ezelőtt tették elérhetetlenné, mert felkerültek rá olyan hangfelvételek, amelyeken állítólag a török külügyi és védelmi felső vezetés egy szíriai beavatkozásról tanácskozik. A YouTube nem lett azonnal elérhető, az ankarai bíróság döntése ellen fellebbezhet a távközlési hatóság.

Erdogan a Twitter miatt bosszús

 

A török miniszterelnök pénteken élesen bírálta a török alkotmánybíróságot, amiért az szerdai ítéletében kimondta, hogy a Twitter internetes közösségi portál blokkolása sérti a szólásszabadságot és elrendelte a szolgáltatás azonnali helyreállítását.

 

"Természetesen végre kell hajtanunk az alkotmánybíróság ítéletét, de elfogadhatatlannak tartom" - közölte Recep Tayyip Erdogan a sajtó képviselőivel azerbajdzsáni utazása előtt.

 

A török miniszterelnök úgy vélekedett, hogy a testület "a török nemzeti és erkölcsi értékek" ellenében döntött. Nem a szabadságjogokról van szó, hanem egy amerikai cég érdekeiről - tette hozzá.A török távközlési hatóság csütörtökön feloldotta a hozzáférést a március 20-án lezárt Twitterhez, miután az alkotmánybíróság egyhangúlag meghozott ítéletében erre felszólította. A kormány azután zárta el a hozzáférést a rövid üzenetekre szakosodott közösségi portálhoz, hogy az terjeszteni kezdte az Erdogan és környezete elleni korrupciós vádakat.Erdogan korábban azzal fenyegetőzött, hogy "gyökerestül kiirtja" Törökországból az online közösségi hálózatokat. Ezután a távközlési hatóság a Twittert és hozzá hasonlóan a YouTube videomegosztó portált is hozzáférhetetlenné tette. Az intézkedést Neelie Kroes, az EU digitális területért felelős biztosa "egy újabb kétségbeejtő és lehangoló törökországi húzásnak" nevezte, és nyomatékosította, hogy az összeegyeztethetetlen az európai értékrenddel.

 

hirado.hu

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Médiatanács elfogadta a közösségi rádióknak és tévéknek szóló négyszázmillió forintos üzemeltetési pályázatot

Négy fordulóban összesen négyszázmillió forintos támogatást nyújt majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának e heti ülésén megszavazott pályázat a közösségi médiaszolgáltatók jövő évi működésének és üzemeltetésének támogatására. A grémium emellett kilenc televízió és tizenegy rádió pályázatát nyilvánította nyertesnek a műszaki fejlesztési felhíváson. A testület hozzájárult a szombathelyi Mária Rádió Savaria és a budapesti Mária Rádió hálózatba kapcsolódásához. A tanács bírságokat rótt ki a támogatási szabályok megsértése és helytelen korhatár-besorolás miatt is.

2019. november 15. 16:08

Hódít az agilis módszertan az IT után az üzleti területeken is

A vállalatok többsége már ma is az informatikai fejlesztéseknél létrejött agilis módszertan szerint szervezi a munkát – állapította meg az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felmérése.

2019. november 15. 14:33

Országos Gazdaságinformatikai Konferencia 2019

A 16. Országos Gazdaságinformatikai Konferencia idei előadásainak jelentős része a Fintech és mesterséges intelligencia témakörével foglalkozott. Kutatások szerint jövőre az okos városok száma világszerte eléri a 600-at, az International Data Corporation (IDC) előrejelzése alapján pedig 2022-re a világ GDP-jének több mint 60 százaléka digitális jövedelem lesz. Mindez azt jelenti, hogy újra kell tervezni a meglévő üzleti és közigazgatási modelleket. A Milton Friedman Egyetemen megrendezett szakmai fórum résztvevői magyar és nemzetközi (ír és japán) szakemberek voltak.

2019. november 15. 12:59

A Fujitsu „Gateway” ügyfélközpontja gyorsítja a digitális átalakulás terjedését

A Fujitsu közzétette terveit a digitális átalakulás terjedését gyorsító korszerű ügyfélközpontja kialakításáról az indiai Punéban. A „Fujitsu Gateway” nevet viselő központ fontos kapcsolattartási pontként szolgál a Fujitsu tökéletesen integrált modellre épülő, globális szolgáltatási képességeinek meggyőző bemutatására. 

2019. november 15. 11:45

A Nikon nagykövete az Amasonas területéről tudósít

A híres fotós és Nikon nagykövet, Sebastián Liste lenyűgöző, új fotósorozatot adott ki, amely a kolonizációnak és az erdőirtásnak a helyi foglalkoztatásra, a kereskedelemre, a közösségek áttelepítésére és a környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja az Amazonas területén. 

2019. november 15. 10:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás