Beteg gyerekek szolgálatában a Google Glass

Czipperer Dia, 2014. április 9. 14:58

Végre valóban hasznos dologra használják a Google okosszemüvegét. Bár a nem mindennapi fejlesztéshez csak a kiváltságosok juthatnak hozzá, és Magyarországon is mindössze két darab található belőle, most mégis beteg gyerekek viselhetik a szemüveget Houstonban.

A houstoni Memorial Hermann Hospital gyermekklinika kis lakói is kipróbálhatják a Google Glasst. Nem appokat tesztelnek majd rajta, és természetesen nem is szakmai megfontolásokból vezetett ide a Google útja, hanem valóban hasznos dologra használják a találmányt.

 

Az okosszemüveggel a kórházban „lakó” beteg gyerekek juthatnak el virtuálisan a Houston Állatkertbe. Nemcsak az állatokat nézhetik meg a kicsik, hanem a kulisszák mögé tekintve a gondozók segítségével a közelükbe is kerülhetnek. Maguk is kérdezhetnek a az állatkert munkatársaitól bármiről, hiszen folyamatos kapcsolatban vannak egymással.

 

Egy hat éves cukorbeteg kisfiú anyukája úgy nyilatkozott a kezdeményezésről, hogy ez megadta a fia számára azt az esélyt, hogy úgy érezze, ő is normális gyerek. Ő volt az első, aki részt vett a programban.

 

Ez eddig egyedülállónak számít az Egyesült Államokban, de remélhetőleg sokakban megfogalmazódnak majd hasonló elképzelések.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59