Beteg gyerekek szolgálatában a Google Glass

Czipperer Dia, 2014. április 9. 14:58

Végre valóban hasznos dologra használják a Google okosszemüvegét. Bár a nem mindennapi fejlesztéshez csak a kiváltságosok juthatnak hozzá, és Magyarországon is mindössze két darab található belőle, most mégis beteg gyerekek viselhetik a szemüveget Houstonban.

A houstoni Memorial Hermann Hospital gyermekklinika kis lakói is kipróbálhatják a Google Glasst. Nem appokat tesztelnek majd rajta, és természetesen nem is szakmai megfontolásokból vezetett ide a Google útja, hanem valóban hasznos dologra használják a találmányt.

 

Az okosszemüveggel a kórházban „lakó” beteg gyerekek juthatnak el virtuálisan a Houston Állatkertbe. Nemcsak az állatokat nézhetik meg a kicsik, hanem a kulisszák mögé tekintve a gondozók segítségével a közelükbe is kerülhetnek. Maguk is kérdezhetnek a az állatkert munkatársaitól bármiről, hiszen folyamatos kapcsolatban vannak egymással.

 

Egy hat éves cukorbeteg kisfiú anyukája úgy nyilatkozott a kezdeményezésről, hogy ez megadta a fia számára azt az esélyt, hogy úgy érezze, ő is normális gyerek. Ő volt az első, aki részt vett a programban.

 

Ez eddig egyedülállónak számít az Egyesült Államokban, de remélhetőleg sokakban megfogalmazódnak majd hasonló elképzelések.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39