BlackBerry: a profit érdekében a készülékeket is beáldoznák

Czipperer Dia, 2014. április 10. 15:32

Szeretné növelni bevételeit a BlackBerry, és nyereséges vállalattá válni. Az új vezető szerint nem feltétlenül az eszközökben rejlik a potenciál, sőt, ha nem hoznak nyereséget a vállalatnak, hajlandók megválni a mobil üzletágtól.

John Chen, a vállalat vezérigazgatója beszélt arról a Bloombergnek és a Reutersnek, hogy 2016-ra szeretné, ha a BlackBerry nyereséges lenne. Azt is kifejtette ezzel kapcsolatban, hogy ha a telefonok ennek útjában állnak, hajlandó beáldozni őket.

 

Kérdés csak az, ha nem a készülékekből, akkor miből szeretnének profitot elérni? A vezető elmondta, hogy lelkesebb a tekintetben, hogy a bevételt a szoftverekkel generálják, beleértve a vállalati kínálatot és a QNX platform bővítését. A vállalat 2010-ben vásárolta fel a QNX-et, hogy arra alapozza szoftverplatformját.

 

Vagyis, ha a mobil üzletág nem hoz nyereséget a következő években, hajlandóak lemondani az eszközökről, és beruházásokra, felvásárlásokra és partneri kapcsolatokra fordítják figyelmüket. Chen azt mondta, hogy ha nem tud pénzt csinálni a készülékekből, nem fektet több energiát az üzletágba.

 

A novemberben vezetői székbe került John Chen a befektetésekben látja a jövőt, szeretnének több vállalattal is együttműködni az egészségügy, pénzügyi és a jogi szolgáltatások tekintetében, melyek mindegyikre rendkívül biztonságos kommunikációt igényel. Elmondta, hogy létrehoznak egy mérnökökből álló csapatot a szolgáltatói és az eszköz oldalon is, akik a biztonságra fókuszálnak majd. Úgy véli, ez a terület egyre fontosabb a vállalatoknak és a kormányzati szerveknek egyaránt a Snowden-ügy óta. Ám a telefongyártás egyelőre még marad a palettán.

 

Forrás: Reuters, Engadget.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09