BlackBerry: a profit érdekében a készülékeket is beáldoznák

Czipperer Dia, 2014. április 10. 15:32

Szeretné növelni bevételeit a BlackBerry, és nyereséges vállalattá válni. Az új vezető szerint nem feltétlenül az eszközökben rejlik a potenciál, sőt, ha nem hoznak nyereséget a vállalatnak, hajlandók megválni a mobil üzletágtól.

John Chen, a vállalat vezérigazgatója beszélt arról a Bloombergnek és a Reutersnek, hogy 2016-ra szeretné, ha a BlackBerry nyereséges lenne. Azt is kifejtette ezzel kapcsolatban, hogy ha a telefonok ennek útjában állnak, hajlandó beáldozni őket.

 

Kérdés csak az, ha nem a készülékekből, akkor miből szeretnének profitot elérni? A vezető elmondta, hogy lelkesebb a tekintetben, hogy a bevételt a szoftverekkel generálják, beleértve a vállalati kínálatot és a QNX platform bővítését. A vállalat 2010-ben vásárolta fel a QNX-et, hogy arra alapozza szoftverplatformját.

 

Vagyis, ha a mobil üzletág nem hoz nyereséget a következő években, hajlandóak lemondani az eszközökről, és beruházásokra, felvásárlásokra és partneri kapcsolatokra fordítják figyelmüket. Chen azt mondta, hogy ha nem tud pénzt csinálni a készülékekből, nem fektet több energiát az üzletágba.

 

A novemberben vezetői székbe került John Chen a befektetésekben látja a jövőt, szeretnének több vállalattal is együttműködni az egészségügy, pénzügyi és a jogi szolgáltatások tekintetében, melyek mindegyikre rendkívül biztonságos kommunikációt igényel. Elmondta, hogy létrehoznak egy mérnökökből álló csapatot a szolgáltatói és az eszköz oldalon is, akik a biztonságra fókuszálnak majd. Úgy véli, ez a terület egyre fontosabb a vállalatoknak és a kormányzati szerveknek egyaránt a Snowden-ügy óta. Ám a telefongyártás egyelőre még marad a palettán.

 

Forrás: Reuters, Engadget.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01