A Windows is autóba ülne

forrás: Prím Online, 2014. április 12. 08:14

A trendeknek megfelelően most éppen a Microsoft döntött úgy, hogy elkészíti saját autós operációs rendszerét „Windows in Car” néven, de az Apple és a Google is dolgozik már hasonlókon. Az ablakos szoftver egyébként leginkább a cég mobiltelefonokon futó rendszeréhez hasonlít, hiszen a kezdőképernyőn a leggyakrabban használt funkciók jelennek meg a könnyebb elérhetőség végett.

A méretes érintőképernyővel megáldott rendszer úgy működik, mint egy tablet, így a kezelhetőség bizonyosan nem lesz túlbonyolítva: egyszerűen az ujjunkkal tudunk majd váltogatni a különböző menüpontok között. Természetesen különböző alkalmazások is letölthetők lesznek majd, mint például a Trapster, aminek az adatbázisában az összes jelzőlámpánál elhelyezett kamera, várható és fix traffipax megtalálható.

 


Hírek szerint telefonálni is lehet majd a névjegyzékkel is megáldott újdonsággal, és az üzeneteinket is könnyedén felolvassa nekünk. Még el sem készült a végleges verzió, egy negatívumról már lehet tudni, méghozzá a navigáció térképének kisebb felületen történő megjelenítéséről, amit minden bizonnyal még javíthatnak majd.

 

forrás: MNO.hu
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51