A Windows is autóba ülne

forrás: Prím Online, 2014. április 12. 08:14

A trendeknek megfelelően most éppen a Microsoft döntött úgy, hogy elkészíti saját autós operációs rendszerét „Windows in Car” néven, de az Apple és a Google is dolgozik már hasonlókon. Az ablakos szoftver egyébként leginkább a cég mobiltelefonokon futó rendszeréhez hasonlít, hiszen a kezdőképernyőn a leggyakrabban használt funkciók jelennek meg a könnyebb elérhetőség végett.

A méretes érintőképernyővel megáldott rendszer úgy működik, mint egy tablet, így a kezelhetőség bizonyosan nem lesz túlbonyolítva: egyszerűen az ujjunkkal tudunk majd váltogatni a különböző menüpontok között. Természetesen különböző alkalmazások is letölthetők lesznek majd, mint például a Trapster, aminek az adatbázisában az összes jelzőlámpánál elhelyezett kamera, várható és fix traffipax megtalálható.

 


Hírek szerint telefonálni is lehet majd a névjegyzékkel is megáldott újdonsággal, és az üzeneteinket is könnyedén felolvassa nekünk. Még el sem készült a végleges verzió, egy negatívumról már lehet tudni, méghozzá a navigáció térképének kisebb felületen történő megjelenítéséről, amit minden bizonnyal még javíthatnak majd.

 

forrás: MNO.hu
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás