Újabb LG ívelt OLED TV érkezett hazánkba

Czipperer Dia, 2014. április 14. 16:02

Egy 55 hüvelykes ívet OLED TV-vel bővült az LG hazai kínálata, az 55EA970V modellel. A készülék képernyője mindössze 4,3 milliméter, amely átlátszó talpon áll, így olyan hatást kelt, mintha a levegőben lebegne.

Egy újabb ívelt LG OLED TV-vel gyarapodik a hazai tévékínálat, a vállalat ugyanis egy 55 hüvelykes, 138 centiméter képátlójú modellt kínál a magyar fogyasztóknak. Az 55EA970V nevű televízió az LCD TV-nél százszor gyorsabb válaszidőt kínál, amelynek köszönhetően nem mosódnak el a pillanatok.

 

A képernyő vastagsága mindössze 4,3 milliméter. Mindez azért valósulhatott meg, mert a televízió már mellőzi a LED és LCD tévéknél megtalálható háttérvilágítást. A végtelen kontrasztarány pedig az OLED  technológiának köszönhető, melynek révén a fényerő és a színtér pixelenként képes változni.

 

A kijelzőn megjelenő fekete szín valóban fekete, a legmélyebb színárnyalatot adja vissza, a tévén tapasztalható kontraszt pedig túlmutat az eddigi mérési skálán.

 

 

Nem a hagyományos értelemben vett RGB színskálával dolgozik a készülék, ugyanis ez kiegészül egy fehér alpixellel, így WRGB pixelekről beszélhetünk. A színek torzulását az úgynevezett color refiner funkció akadályozza meg.

 

A televízió Smart és 3D tulajdonságokkal is rendelkezik, és tartozékként társul hozzá a már korában megismert mozgásérzékelős MagicRemote távirányító is.

 

A készülék ajánlott fogyasztói ára 1 399 000 forint

Kulcsszavak: LG OLED ívelt TV

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01