Új fényképezőgép a Sonynál: a7S

A masina új szintre emeli a fényképezés élményét

forrás: Prím Online, 2014. április 15. 09:20

Megérkezett a Sony új fényképezőgépe, az a7S modell, mely különleges érzékenységgel, alacsony zajszinttel és 4K képminőség rendelkezik, ezáltal izgalmas művészi lehetőségeket kínál a profi fotósoknak.

Elődjeihez hasonlóan (a7 és a7R) a Sony masinája, az a7S új szintre emeli a fényképezés élményét. Ez jelenleg a világ legkisebb full-frame (35 milliméter) cserélhető objektíves fényképezőgépe. A full frame érzékelő (Exmor CMOS) képes az összes pixel olvasására a 4K videók HDMI lejátszásához.

 

A készülékkel Full HD minőségben és XAVC S formátumban 50 Mbps sebességgel készíthetők tiszta képek, melyeket SDXC memóriakártyára rögzít. Ez a kártya jobb, mint a Class 10, és szükséges ha filmeket készítünk XAVC S formátumban. A gép azonban több kártyatípust is támogat, melyek a részletes spcifikációk között megtalálhatók.
 


A fényképező tényleges képfelbontása 12,2 megapixel, amely egyenként veszi számba a fényérzékelők helyzetét, ezzel növelve fénygyűjtő erejüket. A fényképező erős BIONZ X processzora úgy csökkenti a képzajt, hogy közben növeli a tényleges érzékenységi tartományt, ISO 50 – ISO 409600 közé, kiterjesztett módban (ISO 200- 409600 közé a filmek esetében). 

 

A masinát Wi-Fi és NFC támogatással is felvértezték. A gépen számos speciális beállítás is található, mint például a Picture Profile, amely széleskörű vizuális kifejezést és S-Log2 gammát biztosít. A Time code/user bit funkciók pedig profi szerkesztést kínálnak, miközben az XLR Adaptor Microphone Kit csomag támogatja a magas minőségű audió hangzást.

 

A páratlan érzékenységnek és az ultraalacsony zajszintnek köszönhetően az α7S gyönyörű képeket készít kedvezőtlen fényviszonyok között is, amikor egyébként hosszú exponálásra lenne szükség. A fényképezőgép magas érzékenységének köszönhetően gyors záridővel képes éles, alacsony képzajú állóképeket és videókat készíteni. A nagy dinamika tartomány tökéletes magas kontrasztú jelenetek rögzítésére, gond nélkül kezeli az extrém világos helyszíneket és a gazdag, mélyfeketéket ugyanazon a képen belül. 

 

A képérzékelő rendkívüli érzékenysége miatt sokkal több fényt tud összegyűjteni a hagyományos fényképezőgépekhez képest. Az új fejlesztésű képszenzor magas dinamikatartományt biztosít a fényképészek/videósok számára fényviszonyoktól függetlenül.  

 

Az adatbeolvasás a 35mm full-frame érzékelő (24p és 25p) minden egyes pixeléről történik, így az α7S a 4K képeket lenyűgöző részletességgel készíti amellett, hogy kiemelkedően gazdag színeket és élethű textúrákat biztosít. A BIONZ X processzor kifinomultságának és a gyors adatátvitelnek köszönhetően az α7S képes a videókat 4K felbontásban 4:2:2 színmintában elmenteni a HDMI csatlakozóról, felvenni egy külső tárhelyre vagy megnézni egy kompatibilis monitoron.  

 

Az APS-C vágó módban az a7S támogatja a magas 120fps vagy 100fps HD felbontást (1280 x 720 pixel). A 120 fps felvett anyagok 24p-n játszhatóak vissza az ötszörös lassítás érdekében– ideális, ha például egy sport jelenet vagy egy táncos minden mozdulatát látni szeretnénk. 

 

 

A gyors, precíz és intelligens AF beállítás már bizonyított az α7R fényképezőgépben. Most továbbfejlesztve még jobban kihasználja az új kamera alacsony fényviszonyok között történő különleges teljesítményét csakúgy, mint az EV-4. A többi tulajdonság már ismerős lehet az α7 tulajdonosoknak: a magas kontrasztú XGA OLED Tru-Finder tartozék, a Wi-Fi/NFC kapcsolódás és a növekvő számú, letölthető PlayMemories kameraalkalmazások. 

 

Az α objektívek egyre növekvő választékával kihasználhatjuk a fényképezőgép által nyújtott közel korlátlan kreativitási lehetőségeket. A jelenleg fejlesztés alatt lévő, teljesen új full-frame 28-135 mm E-mount power zoom, és az F4 lencsék kiváló alternatívát nyújtanak a minőségtudatos filmkészítők számára. Ráadásul a Sony külsős fejlesztőkkel együttműködve dolgozik azért, hogy a 4K videók készítésének munkafolyamata még profibbá válhasson. Szintén fejlesztés alatt áll az új XLR adaptor csomag közvetlen csatlakozási lehetőséggel.

 

A Sony a7S modell 2014 nyarán lesz elérhető Európában.

 

A készülék főbb tulajdonságait tartalmaző táblázat letölthető pdf formátumban: Sony a7S specifikációk.pdf

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05