Bankkártya méretű mobileszköz töltő

Kétszer gyorsabb, mint a hagyományos

Czipperer Dia, 2014. április 15. 17:11

Számos megoldással találkozunk a piacon, ha hordozható mobileszköz töltőről van szó, ám a méret sokszor megnehezíti a kérdést. Az Indiegogón jelent meg egy új, sikeres találmány, amely formáját és kapacitását tekintve is jó befektetés lehet.

Mintha egymásra raknánk három hitelkártyát: nagyjából így néz ki a LithiumCard, az a mobiltöltő, amely az Indiegogón kampányolt a támogatókért, és végül sikert aratott, tehát a projekt megvalósul.

 

Az eszköz előnye, hogy bár vezetéken keresztül kapcsolódik a telefonhoz, nem kell ezt külön vinni magunkkal, ugyanis a fejlesztők gondosan elrejtették az eszközben, amit csak elő kell varázsolnunk, ha szükségünk van rá. Ezzel tölthetjük fel a számítógépen keresztül, hogy aztán magunkkal vihessük, és plusz szulfa legyen a telefonunknak. Az eszköz világítással jelzi, hogy tölti a telefont, és kétszer olyan gyorsan feltölti az eszközt, mint egy hagyományos töltő.

 

 

Akár a telefon hátuljára is felragasztjuk, hiszen egy különleges matrica jár hozzá, melyet minden alkalommal felhelyezhetünk a készülék hátuljára az eszközzel együtt (lásd a második videón).

 

A Mashable is letesztelte a megoldást. Igaz, nem olyan gyors, mint a már korábban említett StoreDot megoldás, amely akár 30 másodperc alatt képes feltölteni az akkumulátort, viszont ott még jócskán akadnak méret- és kapacitásproblémák, ellenben a LithiumCarddal, amely nem sokára a zsebekben lapulhat, hiszen tökéletesen illeszkedik a nadrágzsbek méretéhez, ráadásul még megejelenés tekintetében is páratlan alkotás.

 

 

 

 
Forrás: Mashable.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39