Elfogadta a szélessávú hálózatokról szóló rendeletet az EP

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 16. 07:55

Elfogadta kedden az Európai Parlament azt az uniós rendeletet, amelynek célja a szélessávú internetes hálózatok kiépítési költségeinek csökkentése.

Herczog Edit, a magyar szocialisták EP-képviselője, a téma felelőse az Európai Parlamentben a szavazást követően közölte: a célja az, hogy 2020-ra minden európai háztartásba eljusson a másodpercenként 30 megabites (Mbps) sávszélességű internet lehetősége, és a háztartások minimum fele ennél több mint háromszor gyorsabb internethez is hozzáférhessen.
 

Herczog Edit szerint a változások jelentős előrelépést hoznak a mostani állapotokhoz képest, ám szerinte így is csak az elfogadható minimumot teljesítik. Közleményében úgy fogalmaz, hogy a hálózatfejlesztés az internet terjesztésének gyenge pontja, az új szabályok révén viszont a hálózatok kiépítése gyorsabbá, olcsóbbá és egyszerűbbé válik majd.
 

Az új szabályozás értelmében az energetikai, távközlési és közlekedési hálózatok fejlesztését össze kell hangolni, kihasználva a már meglévő és a tervezett infrastruktúrában rejlő szinergia-lehetőségeket - közölte a szocialista EP-képviselő, aki egyúttal figyelmeztet, hogy az infokommunikációs szektor termeli az EU bruttó hazai termék 4,5 százalékát, és a termelékenység javulásának ötödét adja. Ezek az arányok pedig a jövőben előreláthatóan növekedni fognak, ezért az internettől elzárt területek tartós leszakadása fenyeget.
 

A politikus a vidékfejlesztés leghatékonyabb módját is a szélessávú internethálózatok fejlesztésében látja, és annak veszélyére is felhívja a figyelmet, hogy internetelérés nélkül a vidéken élők másodrendű állampolgárokká válhatnak.
 

"Nem csak a munkakeresés, de a tanulás és az ügyintézés, az állampolgári jogok gyakorlása is nagyon nehéz korszerű internet-csatlakozás híján" - állapítja meg az MSZP-s EP-képviselő.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Többmilliárdos beruházást hajt végre, erősíti jelenlétét a Schneider Electric Zalaegerszegen

Összesen több mint 5 milliárd forintnyi beruházási program tervezése zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Az elképzelések eredményeként jelentős mértékben bővülhet az idén 30. születésnapját ünneplő gyár termelési kapacitása, illetve még inkább fenntartható és energiahatékony lehet a működése. 

2023. május 28. 10:14

2022-ben is az Euronics lett a legnagyobb 100%-ban magyar tulajdonú online kereskedő

Közzétette a Magyarországon működő legnagyobb forgalmú online kereskedők friss ranglistáját a GKID. 2022-ben már másodszor készült külön rangsor a 100%-ban magyar hátterű cégekről, ahol az Euronics ismét kiérdemelte az első helyet. Az összesített listán a vállalat megőrizte hetedik helyét, 2023-ban pedig további növekedésre számít online értékesítési csatornáján.

2023. május 27. 16:33

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01