A Nokia felfüggeszti a Lumia 2520 európai értékesítését

Áramütést okozhat a töltő

Czipperer Dia, 2014. április 20. 15:10

A Nokia tegnap bejelentette, hogy felfüggeszti Lumia 2520 táblagépeinek értékesítését több európai országban, ahol kaphatók a modellek, mert gondok akadtak a készülék töltőjével.

A vállalat tavaly, a Nokia Worldön, Dubaiban bemutatkozott táblagépének, a Lumia 2520-nak gondok akadtak AC-300-as töltőjével, ezért a finn gyártó úgy döntött, felfüggeszti a készülék értékesítését több európai országban is: Ausztriában, Dániában, Finnországban, Németországban, Oroszországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban.

 

A Nokia elmondása szerint nagyjából 30 ezer készülék érintett a probléma kapcsán, beleértve azt a 600 hálózati töltőt is, amelyet az USA-ban értékesítettek. Ahogy kifejtették, a töltő műanyag fedele számos esetben meglazulhat és leválhat, így a belső alkatrészek könnyen áramütést okozhatnak. A felfüggesztés azonban nem terjed ki az USA-ban eladott darabokra, csak kifejezetten a töltőkre, ugyanis ezeket ott külön lehet megvásárolni.

Eddig személyi sérülés nem történt, ám a vállalat figyelmezteti a  felhasználókat, hogy ne használják a töltőt a vállalat további utasításáig. Ám ez egyúttal azt is jelenti, hogy magát a táblagépet sem tudják használni, ugyanis a készülék töltéséhez szükség van erre a speciális töltőre.

 

A Nokia arról sem beszélt, mikor lesznek elérhetők megfelelő minőségű töltők az egyes modellekhez, melyeket természetesen ingyen kicserélnek. A töltőket egyébként nem a Nokia gyártotta a modellekhez, hanem egy külső vállalat munkája.

 

Akinek AC-300-as típusú töltője van (ezt kifejezetten a Nokia Lumia 2520-hoz tervezték), és szeretne több információt megtudni, azt kérik, hogy az alábbi oldalon vegye fel a vállalattal a kapcsolatot.

 

Forrás: Techspot.com

 

Kulcsszavak: hiba töltő Lumia 2520 Nokia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan hozhat változást az energiatárolás egy decentralizált energiarendszerben?

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével egyre fontosabbá válik az energiatárolás szerepe az egyes országok hálózati villamosenergia-ellátásában, valamint a kereslet és a kínálat ideális arányának megteremtésében. Európa-szerte már számos város vizsgálja, hogy miként válhatnak a középületek – például iskolák és kórházak – hatékony termelő-fogyasztókká, ezzel is segítve a hálózat egyensúlyának fenntartását.

2022. május 19. 11:20

Ruhaápolási megoldások mesterséges intelligenciával

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a továbbfejleszthető ruhaápolási megoldásaiban (upgradeable appliance) alkalmazott mesterséges intelligencia-technológia megkapta a biztonságtudomány globális vezetője, az Underwriter Laboratories AI-algoritmusokra vonatkozó reprodukálhatósági tanúsítványát.* A háztartási gépek piacán most első ízben kiadott hitelesítés bizonyítja az LG mesterséges intelligencia alapú, közvetlen meghajtást alkalmazó AI DD technológiájának fejlett képességeit. A gépi mélytanulást alkalmazó technológia azonosítja a mosásra vagy szárításra váró szövetek típusát, majd az alapján minden egyes töltetnél az ideális ciklust és beállításokat alkalmazza.

2022. május 19. 09:57

Magyar fejlesztés segíthet a szennyvíz hasznosításában

Évtizedek óta halljuk, hogy a víz értékes, vízkészleteinkre vigyázni kell. Háztartásunkban is meg kell ragadnunk minden módot arra, hogy a lehető legkevesebbet használjunk belőle, illetve ami tud, az újrahasznosuljon. Erre kínál alternatívát a házi biológiai szennyvíztisztító berendezés, amely diszkrét jelenlétével a csatornázatlan ingatlanokon nemcsak hogy kiváltja az emésztő funkcióját, de működési mechanizmusa révén megspórolhatjuk a szippantás magas költségeit, és a tisztított szennyvizet kertünkön belül újra is hasznosíthatjuk.

2022. május 18. 20:14

Újabb németországi napi gyűjtőjáratot indított Magyarországról a Dachser

Ismét új útvonalat nyitott a Liegl&Dachser, amelynek köszönhetően a logisztikai cég már a kilencedig németországi gyűjtőjáratát indítja Magyarországról. A cég a növekvő forgalom és vevői igényeknek megfelelően bővíti kapacitását Európában és biztosítja a gyors áruelosztást még a megnövekedett európai forgalom mellett is. A Pilisvörösvárról naponta induló gyűjtőjárat a következő napon érkezik Frankfurtba, így kétnapos kiszállítást biztosít Mannheim és Koblenz városába is. 

2022. május 18. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24