Ingyenes alkalmazás segíti a választást

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 21. 12:38

EUVOX 2014 néven ingyenes alkalmazást fejlesztett ki három választási kutatóintézet, amely segíthet az európai polgároknak a döntésben a májusi európai parlamenti (EP-) választáson - közölte az EP magyarországi tájékoztató irodája az MTI-vel.

Emlékeztettek: május 25-én több mint 400 millió európai választópolgár dönt a 751 tagú Európai Parlament képviselőiről. A három választási kutatóintézetből álló PreferenceMatcher és a választásokat segítő alkalmazások fejlesztésével foglalkozó holland Kieskompas vállalat ebből az alkalomból indítja el az EUVOX 2014 elnevezésű alkalmazást, amely az EU minden hivatalos nyelvén - így magyarul is - elérhető lesz.
 

Az EUVOX 2014 választási tanácsadó rendszer abban segít a polgároknak - írták - , hogy a feltett kérdéseket megválaszolva világosan lássák a saját álláspontjukat és így elhelyezkedésüket is Európa "politikai térképén". Tanulmányozhatják a különböző pártok pozícióit is, és összevethetik saját elképzeléseiket a választásokon induló pártokéval - magyarázták. Az eszköz lehetővé teszi a felhasználónak, hogy viszontlássa, megfontolja és elemezze saját politikai választását. Mint írták, az EUVOX 2014 az EP-választásra vonatkozó, egymással összehasonlítható adatokat közöl, amelyeket sok felhasználótól kap.
 

A közleményben kiemelték: a rendszer által ismertetett információk tudományosan megalapozottak. A kérdések megfogalmazása, az álláspontok meghatározása, különösen a pártok álláspontjainak leírása szakértők, akadémikusok bevonásával, szigorú szabályok alapján történt. Az EUVOX 2014 egyes országokra vonatkozó kérdései esetében minden tagállamból több, politikatudományokkal foglalkozó szakértőt kértek fel, hogy segítsék a fejlesztőket az országspecifikus kérdések összeállításában, kiértékelésében. Magyarországon csütörtökön mutatják be az alkalmazást.
 

A program ingyenesen feltölthető az azt igénylő internetes médium felületére, és április 24-től a Kieskompas felel a 24 órás online elérhetőségéért és a felület biztonságos működéséért. Az alkalmazás garantálja a felhasználók anonimitását. A projektről további információ a www.euvox2014.eu oldalon található.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás