Microsoft Mobile névre vált a Nokia mobil részlege

Farkas Norman, 2014. április 22. 13:36

Miután lezárul a Nokia mobil divíziójának felvásárlása, a Microsoft új nevet ad majd neki. Erre utal legalábbis a szoftveróriás levele, amit a Nokia beszállítóinak küldött ki.

A várakozások szerint már ebben a hónapban lezárul a Nokia akvizíciója, így a finn vállalat eszköz és szolgáltatás részlege (kivéve a HERE térkép szolgáltatásokat) a Microsoft kezébe kerül. A redmondi szoftvercég nemrég levelet küldött a Nokia beszállítóinak, amiből kiderült, hogy a felvásárlás milyen változásokat tartogat számukra.

 

A legnagyobb változás a cég nevét érinti: ezután Nokia helyett a Microsoft Mobile Oy név szerepel majd a számlákon. Jó hír, hogy nem borul majd a Nokia egész ellátási lánca, ugyanis a Microsoft vállalta, hogy maradéktalanul teljesíti a finnek által vállalt kötelezettségeket.

A Microsoft emellett köszöntet mondott a levélben azokak a beszállítóknak, akik az akvizíció után is együttműködnek a Nokia kezében maradó részlegekkel (NSN, HERE, Advanced Technologies), s előre vetítette, hogy még a tranzakció lezárulta előtt értesíti őket a Nokia a számlázást érintő változásokról.

 

A mobilgyártást tehát átveszi a Microsoft a Nokiától, de utóbbinak lehetősége lesz új dogokat felmutatni egyéb területeken, hiszen beszállítói megmaradnak. Ezt szem előtt tartva valószínűsíthető, hogy az egyre népszerűbb viselhető kütyük frontján újít majd a finn vállalat, de az sem lenne meglepő, ha egy futurisztikus GPS eszközzel rukkolna elő a HERE divízió. Hamarosan kiderül, mi lesz, addig is türelmesen várunk.

 

[Forrás: IntoMobile]

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dyntell lett a régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai cége

A 18 ország 50 vállalkozását tartalmazó Deloitte Technology Fast 50 versenyen az előkelő hatodik helyet szerezte meg a debreceni székhelyű Dyntell, amely üzleti szoftver fejlesztőjeként egy év alatt 2537 százalékos növekedést ért el. 

2019. október 22. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás