Régiós vezető szerepre készül XXI. századi informatikai hálózatával a Zeneakadémia

forrás: Prím Online, 2014. április 25. 09:22

Május 7-én félnapos rendezvény keretében mutatja be a megújult Zeneakadémia XXI. századi informatikai hálózatát, melynek körültekintő kiépítésével nemcsak a zeneművészeti oktatásban, de rendezvényközponti minőségében is régiós vezető szerepre készül. A User Certified 2014 konferencia a fejlesztésben részt vett szereplők, a D-Link, a TE Connectivity és a T-Systems Magyarország támogatásával jött létre, de előadásait az új generációs Wi-Fi és vezetékes hálózatok felhasználói tartják.

Az elmúlt év egyik legjelentősebb kormányzati beruházása volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Andrássy úti épületének teljes renoválása. Közép-Európa legnagyobb és legismertebb zeneművészeti felsőoktatási intézménye 2014 febuárjára visszanyerte százaeleji külsejét és belső kialakítását, azonban ez nem lett volna elég: a XX. század eleji épületnek XXI. századi technológiával kellett működnie.

A Zeneakadémia vezetése nem bízta a véletlenre az informatikai hálózat kiépítését, és a rendelkezésre álló rövid idő ellenére úgy döntött, hogy egy olyan megoldást épít ki, mely a házat az egyik legamagasabban felszerelt európai rendezvényhelyszínné teszi.

Néhány hét alatt – a műemléki hatóságok árgus szemei előtt – kiépült az ország egyik legkomplexebb vezeték nélküli hálózata, IP alapú megfigyelőrendszere és virtualizált infrastruktúrája. Az eredményre méltán büszke partnerek, a D-Link, a TE Connectivity és a T-Systems Magyarország úgy döntött, mögé áll egy olyan kezdményezésnek, amely minden érdeklődő hazai felsőoktatási intézménynek, közép- és nagyvállalatnak, közintézménynek bemutatja a követendő példát best practice jelleggel.

A május 7-én megrendezésre kerülő User Certified 2014: Hálózatok felhasználói szemmel konferencia az érdeklődő felhasználók számára ingyenes, félnapos program, melynek záróakkordjaként a résztvevők – egyedülálló módon – betekintést nyerhetnek a meújult épületegyüttes kulisszái mögé is.
 

Kulcsszavak: hálózat D-Link

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mérnöki válaszok a klímaváltozás hatásainak csökkentésére

Ökológia és Gazdaság Fórum néven új interdiszciplináris munkacsoport alakul a Magyar Mérnöki Kamarában, amelynek célja, hogy a Föld ökológiai állapotának romlása és a klímaváltozás miatti kihívásokra mérnökileg megalapozott és szakmailag koordinált válaszokat és javaslatokat adjon.

2020. február 24. 16:20

Digital Health Summit – minden, amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Vajon elvégezheti egy robot a műtét utáni rehabilitációt, úgy, hogy a terapeuta több ezer kilométerről figyeli a gyógyulást? Miért lehet jó ötlet a digitalizált receptfelírás az orvosnak, betegnek és persze a finanszírozónak egyaránt? Kinek, mikor és hogyan érdemes befektetni a digitális egészségügybe? Izgalmas kérdések, viták és valódi válaszok várják a résztvevőket a digitális egészségügy első hazai konferenciáján, 2020. február 27-én.

2020. február 24. 13:22

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás