A Google+ feje, Vic Gundotra elhagyja a vállalatot

Czipperer Dia, 2014. április 25. 11:18

A Google egyik fontos szakembere távozik a cégtől. Vic Gundotra a vállalat alelnöke és a Google+ feje volt: nyolc év után döntött az elválás mellett.

Csütörtökön jelentette be távozását Vic Gundotra, aki nyolc éve erősíti a Google csapatát.  A szakember a vállalat alelnökeként és a Google+ fejeként búcsúzik. Döntését csütörtökön jelentette be, stílszerűen a Google+-on.

 

Ahogy fogalmazott, ideje új kihívásokat keresni, kíváncsian várja, mi vár rá ezután. Búcsúzásában Larry Page-et, a vállalat társalapítóját is méltatta, aki hivatali ideje alatt végig ösztönözte és támogatta.
 

 

Gundotra munkája nagyon jelentős volt a Google életében, hiszen – ahogy Page fogalmazott – a semmiből hozta létre a Google+-ot. Saját posztjában úgy fogalmazott, kevés olyan ember van, akinek van bátorsága és képessége arra, hogy valami hasonlóba belevágjon, és nagyon hálás Vicnek az eddigi kemény munkájáért és azért szenvedélyért, amellyel feladatait végezte.

 

A Google+-t a jövőben David Besbris vezeti majd, aki Gundotrával együtt szintén a kezdetektől tagja a közösségi oldal csapatának.

 

A TechCrunch szerint a Google+ kudarca áll a háttérben, melyre a vállalat maga is ráébredt. Két forrásra is hivatkoznak, melyek szerint átszervezések zajlanak a Google háza táján, méghozzá az Android csapat javára. Értesüléseik szerint az 1000-1200 főt számláló csapatból kiválik a Hangouts és a fotókért felelős rész, és mobil részleghez szegődnek. Az oldal szerint a távozás és az átszervezés egy lassú folyamat része, melynek eredménye az lesz, hogy a Google+ szépen lassan eltűnik a színről.

 

Forrás: Techspot.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megbízható munkaadó elismerést kapott a hazai Continental Csoport

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) megbízható munkaadó elismerését nyerte el a hazai Continental Csoport. A hazánkban már több mint 30 éve jelen lévő, kilenc lokációban közel nyolcezer munkavállalót foglalkoztató cég tisztességes gazdasági és felelős munkáltatói szerepvállalásáról kapott visszaigazolást. 

2022. május 23. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20