Huawei: 80 millió okostelefon értékesítése a cél

Czipperer Dia, 2014. április 27. 08:22

A Huawei egy sajtókonferencián beszélt idei terveiről, melyek között szerepel, hogy 80 millió okostelefon szállítása cél 2014-ben. Bár ez nem jelenti azt, hogy minden telefont sikerül is eladni, de ez egyben a kereslet növekedését is jelentheti.

Az IDC elemzőcég adatai alapján a Huawei a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártója volt tavaly, amely annak is köszönhető, hogy több közvetlen értékesítés csatornát is használt, mint például az Amazon.

 

Az évek során egyre sikeresebb lett a mobileladások tekintetében a vállalat. 2012-ben 32 millió okostelefont értékesítettek, tavaly pedig ez a szám elérte az 52 milliót. Az idei tervek pedig 80 milliós küszöböt célozták meg, amelyet, ha sikerül elérniük, 53,8%-kal növekszik majd az eladások aránya.

 

 

Colin Giles, a vállalat ügyvezető alelnöke még a Las Vegas-i CES-en elmondta, hogy idén főként a márkaépítésre, a dizájnra és az innovációkra fókuszálnak, szeretnék tovább növelni a márkatudatosságot. A marketing erőfeszítésekbe fektetnek több pénzt (300 millió dollárt). A márkatudatosság építésén már évek óta keményen dolgoznak: míg 2012-ben csak 32% volt, addig tavaly ezt sikerült 68%-ra feltornászni.

 

Figyelmüket pedig egyre inkább a közép- és felsőkategóriás készülékekre irányítják majd, és meggondolják, milyen piacok felé nyitnak. Shao Yang, a vállalat marketing alelnöke ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a koreai terjeszkedés egyelőre még nem szerepel a tervek között, hiszen, ahogy ő fogalmazott, az nagyon „high-end piac”. Ha egy márka ott megbukik, az nagy hatással van a vállalat jövőjére. Ehelyett inkább a kínai piacon lesz a fő hangsúly ebben az évben. Yang azt is hozzátette, hogy bár sok márka van jelen Kínában, és a verseny igen erős, hisz a Huawei okostelefonok stabil növekedésében.

 

A decemberben bemutatott felső-középkategóriás Honor 3C modell már eddig is sikeres volt, összesen 8 millió darabot adtak el belőle megjelenése óta, és csak ettől a készüléktől még 20 milliós forgalmat várnak.

 

Az idei CES-en ismerhette meg a nagyközönség a vállalat új készülékét, az Ascend Mate 2-őt, amelyhez kapcsolódóan már akkor a 80 milliós célról beszéltek, és úgy tűnik, ehhez a tervükhöz továbbra is ragaszkodnak.

 

Forrás: Koreajoongangdaily.joins.com; USAHuawei.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38