Élő mobilközvetítéssel újíthatnak a hírpotálok és a blogok

Az ANGL-lel készített videók könnyen beágyazhatók

forrás: Prím Online, 2014. április 25. 17:04

Az ANGL mobilalkalmazás április 24-én mutatkozott be a Design Terminálban. Az Artklikk által fejlesztett appal valósidejű mobil videóközvetítéseket indíthatunk és nézhetünk. Hírportálok, blogok üzemeltetői számára a dolog érdekessége, hogy az ANGL-lel készített élő videók beágyazhatóak bármilyen online tartalom mellé.

Ezentúl egy okostelefon elég lesz ahhoz, hogy élő mobilközvetítést készítsünk, az újonnan bemutatott ANGL mobilalkalmazással. A videókat megnézheti bárki a telefonján az ANGL appon belül vagy a weboldalba ágyazható ANGL Live Webplayer lejátszóban. Az online írások így már nem csak fotókkal vagy előre felvett és feltöltött videókkal illusztrálhatóak, hanem élő videóval (és hanggal) is.

 

A tartalom készítője egy könnyen kezelhető webes felületen hozhat létre akár több ANGL Live Webplayert is. Lehetősége van megadni regisztrált ANGL felhasználókat, ekkor a kijelölt személyek által mobillal készített videók jelennek meg élőben írásuk mellett. Másik opció, hogy egy adott földrajzi hely közelében található tetszőleges ANGL felhasználó streamjei kerülnek a lejátszóba. Ennek köszönhetően az olvasók is részt vehetnek a hírelőállításban, a tartalom közösségi módon készül. Minél jobban képes egy portál mobilizálni a közösségét, annál több és más szemszögből készült stream kerül a lejátszójukba.

 

Az ANGL más tekintetben is egy igazán közösségi app. Lehetőség van személyes profil felállítására, a felhasználó közösségi hálózatának meghívására, mások követésére és a streamek értékelésére a szabadalmaztatott ECHO funkciónak köszönhetően. Utóbbi segítségével nyilváníthatja ki a néző, hogy tetszik neki egy közvetítés. Izgalmas megoldás, hogy bár az élő közvetítés végeztével a videó alap esetben eltűnik a rendszerből, a sokat "echózott" streamek még az eseményt követő órákban, napokban is megtekinthetőek. A videó "túlélése" az ECHÓ-k számától függ.

 

Az előlapi kamerát is tudja kezelni, így segítségével akár egy fő is elegendő egy tudósítás lebonyolításához, saját magáról készítve élő videót. Közvetítés indításához Wifi vagy minimum 3G adatkapcsolat szükséges. Wifi hiányában az ANGL kíméli az adatcsomagot, 1GB-nyi adatforgalommal kb. 5 órányi anyag streamelhető. Beágyazható ANGL Live Webplayer létrehozásakor korlátozni lehet, hogy a lejátszó milyen domaineken jelenjen meg, így elkerülhető, hogy a tartalom jogtalanul más oldalakon is felbukkanjon.

 

Az applikáció letölthető Android és iOS platformra, valamint a Live Webplayer is elérhető az ANGL weboldalán.

 

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás