Növelte első negyedéves eredményét az LG Electronics

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 29. 14:24

Az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest növelte forgalmát és üzleti eredményét a dél-koreai LG Electronics elektronikai konszern - tájékoztatta kedden az LG lapunkat.

Az LG Electronics Inc. (LG) az első negyedévben 14,24 ezer milliárd won, az egy évvel korábbinál 1,2 százalékkal magasabb és a 2013 negyedik negyedévinél 4,3 százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevételt ért el.
 

Üzleti eredményét az első negyedévben 504 milliárd wonra növelte az LG a 2013 első negyedévi 350 milliárd és a 2013 negyedik negyedévi 238 milliárd wonhoz képest.
 

Nettó nyeresége 93 milliárd won (20 milliárd forint) lett, szemben az egy évvel korábbi 22 milliárd won nyereséggel és a 2013 negyedik negyedévi 64 milliárd won veszteséggel.
 

Az LG szórakoztató elektronikai üzletága, a Home Entertainment Company az első negyedévben az egy évvel korábbinál 3 százalékkal magasabb és az előző negyedévinél 15 százalékkal alacsonyabb, 4,95 ezer milliárd won értékesítési árbevételt ért el.
 

Az idén az LCD tévékészülék piac növekedésére számít éves összevetésben az LG, ezen belül az Ultra HDTV készülékek keresletének nagyobb mértékű növekedésére, elsősorban Kínában.
 

A mobil távközlési üzletág, a LG Mobile Communications Company 12,3 millió okostelefon készüléket értékesített az első negyedévben, 19 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az okosteleon eladások adták a teljes mobiltelefon értékesítés 75 százalékát. Az LG 5 millió LTE okostelefont értékesített az első negyedévben 79 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az LTE készülékekek adták a teljes okostelefon értékesítés 41 százalékát az első negyedévben, míg 2013 egészében még 27 százalék volt az arány.
 

Az üzletág 3,41 ezer milliárd won első negyedévi értékesítési árbevétele 6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, de 5 százalékkal csökkent az előző negyedévihez képest.
 

Az üzletág csekély veszteséggel zárta az első negyedévet a dél-koreai belföldi kereslet csökkenése és az alacsonyabb átlagos készülékár miatt.
 

Az idén az LG az okostelefon piac bővülésére, az LTE készülékek értékesítésének növekedésére számít, de egyre erősebb árharc mellett. Az LG új prémium és tömegtermék készülékek bemutatásával tervezi növelni okostelefon eladásait az idén.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BILK Logisztikai Nyrt. zártkörű részvénytársasággá alakul

Zártkörű részvénytársasági formában működik tovább a Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központjának helyet adó BILK Logisztikai Nyrt. A társaság tulajdonosai értesítették a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatóját arról, hogy a gazdasági tendenciákra és a befektetői hangulatra tekintettel már nem tervezik részvényeik tőzsdei kereskedésének megkezdését, ezért kezdeményezik a részvénysorozat törlését a terméklistáról.

2020. július 6. 09:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás