A légkondi mint a lakás dísze

Az LG formabontó megoldással rukkolt elő

Czipperer Dia, 2014. április 30. 14:15

Az LG tegnapi sajtóeseményén megismerkedtünk a vállalat legújabb légkondicionáló megoldásával,m amely jócskán eltér a már megszokott stílustól és technológiától. Az LG légkondicionáló berendezéseinek technológiáját és formavilágát tekintve is új utakra lépett.

A meghívóból már sejthető volt, hogy nem egy hagyományos légkondicionáló berendezés bemutatójára megyünk, ám valóban kellemes meglepetés ért a rendezvényen. Nem csak egy stílusos haszontalan kütyüt mutattak be, hanem egy csúcstechnológiás berendezést, mely exkluzív stílussal párosul.

 

Üttörő megoldás

 

Mind a forma, mind pedig a technológia tekintetében is egyedi az LG megoldása, az LG ARTCOOL Stylist Inverter V modell. Lapos és letisztult formavilággal rendelkezik, a négyszögletes formatervezés pedig szintén változás az elődökhöz képest.

 

A készülék nagy előnye, hogy három oldalról hűsít (jobbról, balról és alulról), az eddigi egy helyett, amely jóval leszűkítette a potenciális elhelyezések számát. Az LG modellje azonban szinte bárhol könnyen elhelyezhető, mert nem foglal sok helyet, és mivel három irányból is érkezik a levegő, olyan helyekre is rakhatjuk, ahová korábban nem tettük volna.

 

A színek játéka

 

Az ARTCOOL Stylist ezen kívül egyedi színvilággal is rendelkezik. Maga a készülék csak fehér színben lesz kapható – ezzel bármilyen helyiség kiegészítője lehet – de az eszköz háttérvilágítással rendelkezik, vagyis az adott helyiségben a hangulatunkhoz, berendezési tárgyakhoz megfelelő színt választhatunk. Minderről Dr. Fogassy Katalin színterapeuta beszélt, aki minden hangulathoz társított egy színt (mikor mit érdemes használni). Ezeknek mi magunk is utánanézhetünk, és ennek fényében állíthatjuk be az eszköz színvilágát a speciális távirányító segítségével, mely érintőképernyővel rendelkezik, amelyen láthatjuk a fontos információkat (pl. aktuális üzemmód, pontos idő, hőmérséklet).

 

Az LG az Erzsébet-téren felállított egy 32 ARTCOOL Stylist légkondiciónálóból álló falat, ahol bárki kipróbálhatja, milyen a három irányból érkező légáramlat, és váltogathatják a színvilágot a távirányító segítségével

 

Csendes társ

 

Szerencsére a csúcstechnológia jelen esetben valóban azt takarja, amit értünk alatta, tehát a további felmerülő zavaró tényezők, mint például a zaj terén is veszi az akadályokat. A készülék alvó üzemmódban nagyon halk működésre képes, amely szinte már az emberi fül számára nem is hallható (19 dB).

 

Ezen kívül energiatakarékos is. Az LG munkatársai ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy az uniós elvárásokat ezen a téren messze túlteljesíti a készülék.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39