A légkondi mint a lakás dísze

Az LG formabontó megoldással rukkolt elő

Czipperer Dia, 2014. április 30. 14:15

Az LG tegnapi sajtóeseményén megismerkedtünk a vállalat legújabb légkondicionáló megoldásával,m amely jócskán eltér a már megszokott stílustól és technológiától. Az LG légkondicionáló berendezéseinek technológiáját és formavilágát tekintve is új utakra lépett.

A meghívóból már sejthető volt, hogy nem egy hagyományos légkondicionáló berendezés bemutatójára megyünk, ám valóban kellemes meglepetés ért a rendezvényen. Nem csak egy stílusos haszontalan kütyüt mutattak be, hanem egy csúcstechnológiás berendezést, mely exkluzív stílussal párosul.

 

Üttörő megoldás

 

Mind a forma, mind pedig a technológia tekintetében is egyedi az LG megoldása, az LG ARTCOOL Stylist Inverter V modell. Lapos és letisztult formavilággal rendelkezik, a négyszögletes formatervezés pedig szintén változás az elődökhöz képest.

 

A készülék nagy előnye, hogy három oldalról hűsít (jobbról, balról és alulról), az eddigi egy helyett, amely jóval leszűkítette a potenciális elhelyezések számát. Az LG modellje azonban szinte bárhol könnyen elhelyezhető, mert nem foglal sok helyet, és mivel három irányból is érkezik a levegő, olyan helyekre is rakhatjuk, ahová korábban nem tettük volna.

 

A színek játéka

 

Az ARTCOOL Stylist ezen kívül egyedi színvilággal is rendelkezik. Maga a készülék csak fehér színben lesz kapható – ezzel bármilyen helyiség kiegészítője lehet – de az eszköz háttérvilágítással rendelkezik, vagyis az adott helyiségben a hangulatunkhoz, berendezési tárgyakhoz megfelelő színt választhatunk. Minderről Dr. Fogassy Katalin színterapeuta beszélt, aki minden hangulathoz társított egy színt (mikor mit érdemes használni). Ezeknek mi magunk is utánanézhetünk, és ennek fényében állíthatjuk be az eszköz színvilágát a speciális távirányító segítségével, mely érintőképernyővel rendelkezik, amelyen láthatjuk a fontos információkat (pl. aktuális üzemmód, pontos idő, hőmérséklet).

 

Az LG az Erzsébet-téren felállított egy 32 ARTCOOL Stylist légkondiciónálóból álló falat, ahol bárki kipróbálhatja, milyen a három irányból érkező légáramlat, és váltogathatják a színvilágot a távirányító segítségével

 

Csendes társ

 

Szerencsére a csúcstechnológia jelen esetben valóban azt takarja, amit értünk alatta, tehát a további felmerülő zavaró tényezők, mint például a zaj terén is veszi az akadályokat. A készülék alvó üzemmódban nagyon halk működésre képes, amely szinte már az emberi fül számára nem is hallható (19 dB).

 

Ezen kívül energiatakarékos is. Az LG munkatársai ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy az uniós elvárásokat ezen a téren messze túlteljesíti a készülék.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09