Újra járja az országot a Street View

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 2. 12:18

Nevezetes magyarországi épületekben, borvidékek szőlőhegyein és gyalogosoknak fenntartott kis utcákban indulhat virtuális túrára. Hogy Magyarország településeiből, különleges helyeiből még többet és minél aktuálisabb fényképeken láthassanak az emberek, május elejétől újra fényképezni fognak a Street View munkatársai.

A Mátyás-templom és a Dohány utcai Zsinagóga belső terei, az Operaház nézőtere, királyi díszpáholya, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyei, az Egri vár, a Hollókői vár, a Halászbástya és a Budai várnegyed, a Művészetek Palotája, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed és több tucat más történelmi, turisztikai és kulturális szempontból fontos magyarországi helyszínek - nevezetes épületek belső terei, települések autóval be nem járható részei - várják mostantól virtuális utazásra az ország és a világ internetezőit a Google Street View-ban.

A Google Utcaképben - angol nevén Street View-ban - 360 fokos panorámaképek keltik azt az érzést, mintha a valóságban is a város utcáin vagy éppen egy épület belsejében sétálna az ember. Körbe lehet fordulni, előre-, hátramenni, le- és felnézni néhány kattintással.

Magyarország autóval bejárható részein tavaly áprilistól lehet virtuális sétát tenni a Street View-ban, augusztusban pedig a Google szakemberei speciális berendezésekkel - hátizsákkal, “zsúrkocsival” - kezdtek el képeket készíteni kulturális, történelmi és turisztikai szempontból fontos és érdekes, de autóval nem bejárható magyarországi helyszínekről.

A Google operátora a 18 kg-os hátizsákra erősített, 15 objektívből épített speciális fényképezőgéppel a lépcsős utcákról és épületekről - például a Budai Vár egyes részeiről -, a csak gyalogutakon megközelíthető helyekről - például a tokaji szőlőhegyekről - tudott panorámaképeket készíteni. A kocsi a belső terek, termek, folyosók fotózásában volt segítségére.

A Street View segítségével már virtuálisan is bejárható helyek közül több az UNESCO Világörökség része.

A szolgáltatás fejlesztésének, gazdagításának következő állomásaként a Google autói május elejétől újra fényképezni fognak több magyarországi városban, például Budapesten, Siófokon, Debrecenben, Szegeden és Székesfehérvárott. Az autóval nem megközelíthető különleges épületek, helyszínek fotózása is folytatódik, így az ország turisztikai, történelmi és kulturális kincsei közül egyre többet ismerhetnek majd meg, és járhatnak be virtuálisan az emberek a világ bármely tájáról az interneten. Arról, hogy épp melyik nyilvános helyszínen készülnek fotók, a Street View honlapján lehet tájékozódni.


hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás