Az Xbox One a Kínai piacra is betör

Czipperer Dia, 2014. május 5. 10:09

A Microsoft megállapodásának köszönhetően a vállalat új játékkonzolja lehet az első, amely a 14 éves tilalom után Kínában is kapható lesz. Az Xbox One szeptemberben érkezik az országba.

A Microsoft Xbox One játékkonzolja szeptemberben a kínai piacra is megérkezik. A vállalat egy sanghaji céggel, a BesTV-vel kötött megállapodást, hogy a termék Kínában is kapható legyen.

 

Ez jelentős lépésnek számít, hiszen a játékkonzolgyártók már régóta szerettek volna betörni a piacra. Az országban több mint 14 évig konzoltilalom volt, melyet csak idén januárban oldott fel az állam. Egyelőre úgy tűnik, az Xbox One lehet az első modell, amely meghódítja a piacot.

 

A Microsoft szerint Kínában sok játékos van, tavaly több mint 13 milliárdos forgalmat értek el a játékpiacon, amely 38%-os növekedést mutat 2012-höz képest. Az emberek többsége PC-n vagy mobilon játszik.

 

Yusef Mehdi, az Xbox marketing és stratégiai igazgatója úgy nyilatkozott, hogy jelentős ez mérföldkőnek számít min a vállalat, mind pedig az iparág szempontjából is.

 

Forrás: Mashable.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01