Intel Skylake CPU-k grafikus jellemzői

Széll Zoltán, 2014. május 6. 15:38

Az Intel az év vége felé bevezeti az első olyan mikroprocesszorokat melyek a következő generációs, 14nm-es mikroarchitektúrán alapulnak. Az új lapkák kódneve: „Broadwell”. Az új processzoroknak előbb a mobil változata lesz kapható, míg az asztali lapkák 2015 elején érkeznek. Az év második felében ezeket követik a következő generációs architektúrán alapuló szintén 14nm-es „Skylake” lapkák, melyek első részletei most bukkantak fel.

2015 elején érkeznek a „Broadwell” asztali lapkák, majd ebben az évben a Skylake” mikroprocesszorok követik őket a sorban. A reteszeletlen órajelszorzót tartalmazó négymagos asztali Broadwell lapkák GTe3 GPU-val kerülnek kereskedelmi forgalomba. A következő generációs architektúrán alapuló (szintén) 14nm-es „Skylake” lapkák első részletei pedig most bukkantak fel az interneten („VR-Zone Chinese”). A „Skylake” mikroprocesszorok 2 vagy 4 CPU magot, valamint három különböző típusú GPU-t tartalmaznak, és az új 100-as sorozatú lapkakészlettel párban dolgoznak.

 

A „Skylake” mobil processzorok „H”, „U” és „Y” változatokban lesznek kaphatók. A nagy teljesítményű „H” jelű lapkák 4 CPU maggal, valamint GT2 és GT4e GPU-val jönnek. Az „Y” és „U” jelű lapkák 2 CPU magot és GT2 GPU-t foglalnak magukba. Az „U” modellek valószínűleg kaphatók lesznek GTe3 GPU-val is. A GTe3 és GTe4 GPU-k extra gyorsítótárat is tartalmaznak. A mobil lapkákat BGA formátumú tokba szerelik. 

 

 

Az asztali „Skylake” processzorok LGA tokban érkeznek 2 vagy 4 CPU maggal és GT2 grafikus processzorral. Az Intel néhány négymagos modellt GTe4 GPU-val is szállít majd.

 

Forrás: cpu-world.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38