A többképernyős tévézés élménye – elindult a Telekom TVGO

Czipperer Dia, 2014. május 7. 14:19

Ma indul hivatalosan a Telekom TVGO szolgáltatása, amely egészen új szintre emeli a tévézés élményét. Az új megoldással akár laptopon, táblagépen és okostelefonon is egyszerűen követhetjük 16 csatorna adásait, és filmeket nézhetünk, akár ingyen is.

A Telekom mai sajtóeseményén mutatta be új, interaktív tévészolgáltatását, a TVGO-t. A megoldás a maga nemében egyedülálló a hazai piacon, és Dobó Mátyás, a Magyar Telekom termékfejlesztési osztályvezetőjének elmondása szerint nyugaton sem sok hasonló szolgáltatással találkozhatunk, így hazánk e tekintetben az élvonalban foglal helyet.

 

Miért most?

 

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a bejelentéssel kapcsolatban kiemelte, hogy már régóta nem csak a távközlés az alaptevékenységük, és mostanra már több fronton is elérték az érettséget. Úgy véli, az igazán dinamikus növekedés az applikációkból jön, és ma már TV-n is egyre többen használják a különféle alkalmazásokat. A TVGO pedig a különféle mobileszközöket vonja be a tévénézés világába.

 

Christopher Mattheisen, a magyar Telekom vezérigazgatója és Keszég Attila, a lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese

 

A szabad tévézés élménye

 

A TVGO szolgáltatás egészen új magasságokba emeli a tévézés élményét. Akár több képernyőn is nézhetjük a műsorokat, videókat, ami azt jelenti, hogy ezentúl akár táblagépen, telefonon is követhetjük a műsorokat, filmeket, melyekhez friss cikkeket is olvashatunk.

 

A TVGO Christopher Mattheisen szerint egészen egyedülálló a magyar piacon, hiszen TV-készüléken, weben és mobilon is elérhető 16 csatorna élő tartalma és a Videótéka-szolgáltatás is. Előnye, hogy nagyon könnyen használható, és működése is nagyon gyors.

 

A vezérigazgató szerint az idősek számára sem nehéz megtanulni a kezelését, nincsen több oldalas bonyolult leírás, ami szintén azt bizonyítja, hogy könnyen elsajátítható a működése. A Telekom számára permanens célkitűzés, hogy a digitális írástudást időről időre fokozzák, melynek részeként a kormányzattal is együttműködnek.

 

A TV GO oldalán élő és archív tévéadásokat is találnak a felhasználók, valamint videótéka is van. A főoldalon láthatjuk, hogy az éppen futó műsorok még hány percig tartanak. Az egyes tartalmakhoz EPG (elektronikus programújság) is tartozik, és az Origo szakújságírói által egyes filmekről cikkeket is olvashatnak a nézők.

 

A szolgáltatás minden előfizető számára elérhető (legyen szó interaktív vagy analóg előfizetésről), ráadásul ingyenes. Azok is hozzáférhetnek, akik nem ügyfelei a Telekomnak, nekik van lehetőségük a filmek kölcsönzésére, miután regisztráltak az oldalon. Viszont ők is válthatnak, ráadásul most elég kedvező csomagot biztosít számukra a Telekom (1990 forintos havidíj az első két hónapban, két év hűségidővel).

 

Az eszközök számát illetően egyszerre kettővel csatlakozhatunk, ám ha az egyikkel kilépünk, vagy megszakítjuk a kapcsolatot, azonnal válthatunk másik eszközre, és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

 

Lesz-e rá kereslet?

 

Felmerül a kérdés, hogy vajon egy ilyen szolgáltatásnak van-e létjogosultsága, tekintve, hogy különböző, nem legális módokon is hozzá lehet jutni tartalmakhoz. A Telekom azonban úgy véli, lesz kereslet egy ilyen megoldásra a piacon, hiszen nincs szükség technológiai háttérre, mint említett esetben például erős gépekre, különféle kódokra, jelszavakra egy-egy tartalom eléréséhez. Néhány egyszerű lépés után az azonnali tévézés élményét élheti át a fogyasztó. Ráadásul a csatornák kínálata mellett (ATV, HírTV, M1, M2, Duna, Duna World, MTV Europe, LifeNetwork, Ozone Network, Sport1, Story4, Story5, TV2, RTL Klub, Viasat3, Viasat6) további ingyenes tartalmak állnak rendelkezésére.

 

 

Mi a helyzet az adatforgalommal?

 

Ez egy jogos kérdés annak fényében, hogy ezentúl mobileszközön is tévézhetünk. Ez mind szép és jó, csak sajnos a mobilnet nem biztosít korlátlan adatforgalmat. Természetesen Wifivel is kapcsolódhatunk, és streamelhetjük az egyes tartalmakat, ám ha erre nincs lehetőség, akkor viszont az adatforgalmat „zabálja” a szolgáltatás.

 

Sajnos a Telekom egyelőre nem igazította a mobilnetes csomagjait új szolgáltatásához, ennek fényében érdemes végiggondolni, milyen tartalmakat töltünk le, ha éppen nem vagyunk Wifi közelben, hiszen akár egy focimeccs is kimerítheti a havi forgalmi keretünket.

 

Elérhetőség

 

TVGO elsőként PC-n és Android operációs rendszeren érhető el, a következő napokban pedig iOS-re is megérkezik. Bár a szolgáltatás hivatalosan ma indult útjára, de működése még korántsem zökkenőmentes. A hivatalos oldal egyelőre még nehezen töltődik, nem is jelenít meg minden tartalmat, az Android appot sem publikálták még, és iOS-re is csak néhány nappal később érkezik meg az alkalmazás.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2015 után másodszor rendezik meg Budapesten az ITU Telecom World konferenciát (Europe Telecom-ot rendeztek már itt korábban is). A világ talán legfontosabb nemzetközi infokommunikációs- és távközlési eseménye kormányok és az iparágban érdekelt vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások számára nyújt lehetőséget a találkozásra és információcserére. 

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

A Gartner kutatói immár két egymást követő évben is az ESET vállalatát nevezték meg az egyetlen kihívó (Challenger) cégként (a Magic Quadrant for Endpoint Platforms című) éves jelentésükben. A kiberbiztonsági céget végrehajtási képessége és technológiai víziója alapján értékelték a jelentésben. 

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

A napokban tette közé 2019 féléves eredményeit az idén 30 éves, 10 éve tőzsdén lévő Kulcs-Soft. A jelentés alapján legsikeresebb féléves rajtját vette a Cég, 210 MFt adózási utáni eredményt termelve, ami 8%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

2019. szeptember 1. 13:27

Átadták az Év Informatikai Vezetője díjat

A hagyományokhoz híven idén is a Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón adták át az Év Informatikai Vezetője díjat, valamint a 35 év alatti informatikai vezetők számára 2016-ban alapított Braun Péter-díjat.

2019. augusztus 30. 17:43

A Fujitsu felveszi a harcot a digitális csalás és kalózkodás ellen

A Fujitsu könnyen kezelhető DocumentFlow csalásellenes webalkalmazása blokklánc-technológiával ellenőrzi bármely digitális fájl vagy tartalom – dokumentum, video- vagy hangfájl, kép vagy szinte bármely alkalmazásból származó állomány – érvényességét. A DocumentFlow a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott „Flow” blokklánc portfoliójának új tagja – a számlacsalás elleni védekezést segítő InvoiceFlow alkalmazással együtt.

2019. augusztus 26. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás