Elérhető az OTPay mobilfizetési szolgáltatás

Czipperer Dia, 2014. május 9. 09:38

Februárban, a Mobile World Congressen (MWC) jelentették be az OTPay szolgáltatást, melyet a Cellum, MasterCard és az OTP közösen fejlesztett. Az új szolgáltatás forradalmasítja a mobilfizetést hazánkban, hiszen nincs szükség a bankkártáynk fizikai jelenlétére.

Az OTPay megoldás egészen egyedülálló hazánkban, és ezentúl bárki számára elérhető. A szolgáltatás lényege, hogy szinte bárhol fizethetünk mobiltelefonnal, technikailag adottak a feltételek. Ehhez szükség van egy alkalmazás letöltésére, amely teljesen ingyenes. Itt kell a felhasználónak regisztrálnia bankkártyáját. Ez banktól függetlenül működik, a kártya típusától függően.

 

Az applikáció használata egyszerű. Azokban a boltokban, ahol kint szerepel az OTPay logó, ugyanolyan egyszerű a mobiltelefont használni, mint a bankkártyát. A boltoknál egy előre kihelyezett QR-kódot kell lefényképezni, internetes vásárlásnál pedig elég a telefonszámunkat begépelni, így nincs szükség a kártya fizikai jelenlétére.

 

A biztonságról a cloud payment (felhő alapú) technológia gondoskodik. Ez lehetővé teszi, hogy a bankkártya adatait nem kell kiadni a kereskedőnek. Az „eltört titok” névre hallgató technológia a titkosított bankkártyaadatok egyik felét a felhasználó mobilkészülékén, a másik felét pedig a Cellum biztonságos szerverközpontjában tárolja.

 

Forrai Péter, az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóságának ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy „az OTPay Magyarország eddigi legnyitottabb mobilfizetési rendszere. Az alkalmazást nem csak az OTP Bank ügyfelei használhatják, hanem bárki, aki rendelkezik a legnagyobb kártyatársaságok plasztikjával. Az alkalmazással a bolti és az internetes fizetés mellett az OTP Bank ügyfelei pénzt is küldhetnek és egyenleget is lekérdezhetnek. Emellett mobiltelefon kártyaegyenleg feltöltésére, adományküldésre is lehet használni”.

 

Ha valaki kereskedőként szeretne csatlakozni a szolgáltatáshoz, könnyen megteheti, mert az OTP nem teszi kötelezővé számukra a számlanyitást, bármely hazai bankszámla használható. Ezen felül pedig nincs belépési és havi fix díj sem.

 

Az induláskor több mint 90 helyen lehet már használni ezt a megoldást, és maga az alkalmazás is több platformra érhető el: Android, iOS és Windows Phone operációs rendszerre is érkezik majd. A minimális rendszerkövetelmény iOS 6 vagy Android 2.3 operációs rendszer.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás