Elérhető az OTPay mobilfizetési szolgáltatás

Czipperer Dia, 2014. május 9. 09:38

Februárban, a Mobile World Congressen (MWC) jelentették be az OTPay szolgáltatást, melyet a Cellum, MasterCard és az OTP közösen fejlesztett. Az új szolgáltatás forradalmasítja a mobilfizetést hazánkban, hiszen nincs szükség a bankkártáynk fizikai jelenlétére.

Az OTPay megoldás egészen egyedülálló hazánkban, és ezentúl bárki számára elérhető. A szolgáltatás lényege, hogy szinte bárhol fizethetünk mobiltelefonnal, technikailag adottak a feltételek. Ehhez szükség van egy alkalmazás letöltésére, amely teljesen ingyenes. Itt kell a felhasználónak regisztrálnia bankkártyáját. Ez banktól függetlenül működik, a kártya típusától függően.

 

Az applikáció használata egyszerű. Azokban a boltokban, ahol kint szerepel az OTPay logó, ugyanolyan egyszerű a mobiltelefont használni, mint a bankkártyát. A boltoknál egy előre kihelyezett QR-kódot kell lefényképezni, internetes vásárlásnál pedig elég a telefonszámunkat begépelni, így nincs szükség a kártya fizikai jelenlétére.

 

A biztonságról a cloud payment (felhő alapú) technológia gondoskodik. Ez lehetővé teszi, hogy a bankkártya adatait nem kell kiadni a kereskedőnek. Az „eltört titok” névre hallgató technológia a titkosított bankkártyaadatok egyik felét a felhasználó mobilkészülékén, a másik felét pedig a Cellum biztonságos szerverközpontjában tárolja.

 

Forrai Péter, az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóságának ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy „az OTPay Magyarország eddigi legnyitottabb mobilfizetési rendszere. Az alkalmazást nem csak az OTP Bank ügyfelei használhatják, hanem bárki, aki rendelkezik a legnagyobb kártyatársaságok plasztikjával. Az alkalmazással a bolti és az internetes fizetés mellett az OTP Bank ügyfelei pénzt is küldhetnek és egyenleget is lekérdezhetnek. Emellett mobiltelefon kártyaegyenleg feltöltésére, adományküldésre is lehet használni”.

 

Ha valaki kereskedőként szeretne csatlakozni a szolgáltatáshoz, könnyen megteheti, mert az OTP nem teszi kötelezővé számukra a számlanyitást, bármely hazai bankszámla használható. Ezen felül pedig nincs belépési és havi fix díj sem.

 

Az induláskor több mint 90 helyen lehet már használni ezt a megoldást, és maga az alkalmazás is több platformra érhető el: Android, iOS és Windows Phone operációs rendszerre is érkezik majd. A minimális rendszerkövetelmény iOS 6 vagy Android 2.3 operációs rendszer.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38