Zenecéget vásárol az Apple

Dr Dre zenecégét kebelezi be a cupertinói vállalat

Czipperer Dia, 2014. május 9. 14:23

A Financial Times számolt be arról, hogy az Apple újabb fevásárlásra készül. Ezúttal egy zenei vállalatot vett célba, a Beats Electronicsot, amelyért, ha minden igaz, 3,2 milliárd dollárt fizetne.

Akár már jövő héten bejelentheti az Apple, hogy egy újabb vállalat kerül birtokába. A Beats Electronics – melyet legtöbben prémium, divatos márkaként ismernek – a következő az Apple listáján, melynek a zeneszolgáltató, valamint az audió kiegészítőkkel foglalkozó divíziója is a cupertinói vállalaté lenne, megerősítve az Apple termékportfolióját és pozícióját a zenei piacon.

 

A Beats Electronics nem olyan régóta van a színen, 2008-ban alapította Jimmy Iovine és a rapper, Dr. Dre. Kezdetben még a Monster Cable segítségével gyártották termékeiket, ám 2012-től a Beats maga kezdte el gyártani saját termékeit.

 

A cég a HTC-vel is jó kapcsolatot ápol. 2011 és 2013 között a tajvani gyártó többségi részvényes volt a társaságban, amely a Beats számára kizárólagos jogokat jelentett a tekintetben, hogy az okostelefonokat saját, Beats márkájú audió fleszereléssel gyártották.

 

A hivatalos bejelentés a mostani hírek szerint jövő héten lehet, és az Apple összesen 3,2 milliárd dollár fizet a válalatért. Ez, ha valóban megvalósul,  a cégfelvásárlásokat tekintve az Apple eddigi legnagyobb beruházása lesz.

 

Forrás: Techspot.com, Képek: gearlive.com; variety.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megtörtént az eddigi legsikeresebb exit a Hiventuresnél

Lezárta eddigi legeredményesebb exitjét az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A tőkealap-kezelő az egyik legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatnak, a Trans-Spednek adta el 27%-os kisebbségi tulajdonrészét a Webshippy-ben, az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban. 

2021. január 27. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás