Zenecéget vásárol az Apple

Dr Dre zenecégét kebelezi be a cupertinói vállalat

Czipperer Dia, 2014. május 9. 14:23

A Financial Times számolt be arról, hogy az Apple újabb fevásárlásra készül. Ezúttal egy zenei vállalatot vett célba, a Beats Electronicsot, amelyért, ha minden igaz, 3,2 milliárd dollárt fizetne.

Akár már jövő héten bejelentheti az Apple, hogy egy újabb vállalat kerül birtokába. A Beats Electronics – melyet legtöbben prémium, divatos márkaként ismernek – a következő az Apple listáján, melynek a zeneszolgáltató, valamint az audió kiegészítőkkel foglalkozó divíziója is a cupertinói vállalaté lenne, megerősítve az Apple termékportfolióját és pozícióját a zenei piacon.

 

A Beats Electronics nem olyan régóta van a színen, 2008-ban alapította Jimmy Iovine és a rapper, Dr. Dre. Kezdetben még a Monster Cable segítségével gyártották termékeiket, ám 2012-től a Beats maga kezdte el gyártani saját termékeit.

 

A cég a HTC-vel is jó kapcsolatot ápol. 2011 és 2013 között a tajvani gyártó többségi részvényes volt a társaságban, amely a Beats számára kizárólagos jogokat jelentett a tekintetben, hogy az okostelefonokat saját, Beats márkájú audió fleszereléssel gyártották.

 

A hivatalos bejelentés a mostani hírek szerint jövő héten lehet, és az Apple összesen 3,2 milliárd dollár fizet a válalatért. Ez, ha valóban megvalósul,  a cégfelvásárlásokat tekintve az Apple eddigi legnagyobb beruházása lesz.

 

Forrás: Techspot.com, Képek: gearlive.com; variety.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08