Zenecéget vásárol az Apple

Dr Dre zenecégét kebelezi be a cupertinói vállalat

Czipperer Dia, 2014. május 9. 14:23

A Financial Times számolt be arról, hogy az Apple újabb fevásárlásra készül. Ezúttal egy zenei vállalatot vett célba, a Beats Electronicsot, amelyért, ha minden igaz, 3,2 milliárd dollárt fizetne.

Akár már jövő héten bejelentheti az Apple, hogy egy újabb vállalat kerül birtokába. A Beats Electronics – melyet legtöbben prémium, divatos márkaként ismernek – a következő az Apple listáján, melynek a zeneszolgáltató, valamint az audió kiegészítőkkel foglalkozó divíziója is a cupertinói vállalaté lenne, megerősítve az Apple termékportfolióját és pozícióját a zenei piacon.

 

A Beats Electronics nem olyan régóta van a színen, 2008-ban alapította Jimmy Iovine és a rapper, Dr. Dre. Kezdetben még a Monster Cable segítségével gyártották termékeiket, ám 2012-től a Beats maga kezdte el gyártani saját termékeit.

 

A cég a HTC-vel is jó kapcsolatot ápol. 2011 és 2013 között a tajvani gyártó többségi részvényes volt a társaságban, amely a Beats számára kizárólagos jogokat jelentett a tekintetben, hogy az okostelefonokat saját, Beats márkájú audió fleszereléssel gyártották.

 

A hivatalos bejelentés a mostani hírek szerint jövő héten lehet, és az Apple összesen 3,2 milliárd dollár fizet a válalatért. Ez, ha valóban megvalósul,  a cégfelvásárlásokat tekintve az Apple eddigi legnagyobb beruházása lesz.

 

Forrás: Techspot.com, Képek: gearlive.com; variety.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50