Kibertámadás érte a belga külügy informatikai rendszerét

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 12. 09:10

A belga külügyminisztérium informatikai rendszerét kibertámadás érte, melynek célja az ukrán válságot érintő információk lemásolása volt - közölte szombaton a belga kormány.

A minisztérium néhány nappal ezelőtt a katonai titkosszolgálat segítségével felfedezte, hekkerek ártalmas vírust helyeztek el informatikai rendszerében azzal a céllal, hogy az ukrán válsággal kapcsolatos információkat és dokumentumokat másoljanak le - adta hírül közleményében Didier Reynders külügyminiszter.

Elio Di Rupo miniszterelnök közölte, hogy vizsgálatot indított az okozott károk mértékének és a behatoló kilétének megállapítására. Hozzátette, hogy panaszt nyújtottak be a szövetségi ügyészségnek. A kibertámadásról beszámoló L'Echo és De Tijd napilap szerint a támadást az elmúlt hét végén Oroszországból indították.

A miniszterelnök emlékeztetett rá, hogy a kormány korábbi határozata értelmében 10 millió eurót szánnak a belga intézmények informatikai rendszerének megerősítésére, mivel egy kibertámadás-sorozat komoly hiányosságokra világított rá. A kormány azonban egyelőre nem léptette életbe a határozatot. Mindazonáltal - tette hozzá - semmilyen pótlólagos beruházás nem képes teljesen ártalmatlanítani a kibertámadásokat vagy a kémtevékenységet.

 

forrás: hirado.hu

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonsági tanúsítványt szerzett a Huawei 5G bázisállomása

A világon elsőként szerzett Common Criteria (CC) biztonsági tanúsítványt a Huawei Technologies 5G-bázisállomása. A CC tanúsítványok kiadására jogosult spanyol hatóság, a Nemzeti Kriptológia Központ május 20-án EAL 4+ szintű biztonsági tanúsítványt bocsátott ki a Huawei 5G gNodeB termékéről. Eszerint a Huawei 5G bázisállomás-termékei – beleértve azok forráskódját is – a legmagasabb szintű biztonsági besorolást kapták a világon és megbízható biztonsági garanciákat nyújtanak a vezetéknélküli 5G-kapcsolatokhoz.

2020. május 25. 10:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás