Kibertámadás érte a belga külügy informatikai rendszerét

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 12. 09:10

A belga külügyminisztérium informatikai rendszerét kibertámadás érte, melynek célja az ukrán válságot érintő információk lemásolása volt - közölte szombaton a belga kormány.

A minisztérium néhány nappal ezelőtt a katonai titkosszolgálat segítségével felfedezte, hekkerek ártalmas vírust helyeztek el informatikai rendszerében azzal a céllal, hogy az ukrán válsággal kapcsolatos információkat és dokumentumokat másoljanak le - adta hírül közleményében Didier Reynders külügyminiszter.

Elio Di Rupo miniszterelnök közölte, hogy vizsgálatot indított az okozott károk mértékének és a behatoló kilétének megállapítására. Hozzátette, hogy panaszt nyújtottak be a szövetségi ügyészségnek. A kibertámadásról beszámoló L'Echo és De Tijd napilap szerint a támadást az elmúlt hét végén Oroszországból indították.

A miniszterelnök emlékeztetett rá, hogy a kormány korábbi határozata értelmében 10 millió eurót szánnak a belga intézmények informatikai rendszerének megerősítésére, mivel egy kibertámadás-sorozat komoly hiányosságokra világított rá. A kormány azonban egyelőre nem léptette életbe a határozatot. Mindazonáltal - tette hozzá - semmilyen pótlólagos beruházás nem képes teljesen ártalmatlanítani a kibertámadásokat vagy a kémtevékenységet.

 

forrás: hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás