Az Oracle nyert a Google-lel szemben

Az évek óta húzódó szabadalmi per véget ért

Czipperer Dia, 2014. május 12. 11:47

Egy amerikai cégbíróság szerint az Oracle jogosan követelhet kártérítést a Google-tól, vagyis beperelheti a keresőóriást, amiért megsértette szabadalmi jogait, és felhasználta az Oracle Java-programjának bizonyos elemeit.

Múlt hét pénteken döntöttek Washingtonban arról, hogy az Oracle jogosan követelhet kártérítést a Google-tól. Az illetékes fellebbviteli bíróság a korábbi döntést felülvizsgálva úgy ítélte meg, hogy a Google megsértette az Oracle szabadalmi jogait.

 

A kérdés már régóta közszájon forog, és a San Franciscó-i bíróság (alsó fokú) már hozott is döntést ez ügyben korábban. Akkor úgy ítélték meg, hogy az API (alkalmazásprogramozási felület) nem esik szabadalmi oltalom alá, ám most ezzel ellentétes döntés született. A Google a Business Insidernek állásfoglalásában úgy nyilatkozott, csalódottak az ítélet miatt.

 

Az Oracle eredetileg több mint 6 milliárd dollár kártérítést szeretett volna, ám a bíróság nem tette lehetővé, hogy ekkora nagyságú összeget követeljenek. Az új ítélet nyomán az Oracle több mint 1 milliárd dollár, vagyis mintegy 220 milliárd forint kártérítést követelhet a keresőóriástól.

 

Forrás: Economictimes.indiatimes.com, MTI; Kép: elogia.net

Kulcsszavak: per Google Oracle Java API

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38