Az Oracle nyert a Google-lel szemben

Az évek óta húzódó szabadalmi per véget ért

Czipperer Dia, 2014. május 12. 11:47

Egy amerikai cégbíróság szerint az Oracle jogosan követelhet kártérítést a Google-tól, vagyis beperelheti a keresőóriást, amiért megsértette szabadalmi jogait, és felhasználta az Oracle Java-programjának bizonyos elemeit.

Múlt hét pénteken döntöttek Washingtonban arról, hogy az Oracle jogosan követelhet kártérítést a Google-tól. Az illetékes fellebbviteli bíróság a korábbi döntést felülvizsgálva úgy ítélte meg, hogy a Google megsértette az Oracle szabadalmi jogait.

 

A kérdés már régóta közszájon forog, és a San Franciscó-i bíróság (alsó fokú) már hozott is döntést ez ügyben korábban. Akkor úgy ítélték meg, hogy az API (alkalmazásprogramozási felület) nem esik szabadalmi oltalom alá, ám most ezzel ellentétes döntés született. A Google a Business Insidernek állásfoglalásában úgy nyilatkozott, csalódottak az ítélet miatt.

 

Az Oracle eredetileg több mint 6 milliárd dollár kártérítést szeretett volna, ám a bíróság nem tette lehetővé, hogy ekkora nagyságú összeget követeljenek. Az új ítélet nyomán az Oracle több mint 1 milliárd dollár, vagyis mintegy 220 milliárd forint kártérítést követelhet a keresőóriástól.

 

Forrás: Economictimes.indiatimes.com, MTI; Kép: elogia.net

Kulcsszavak: per Google Oracle Java API

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Immersive Factory 1 millió eurós tőkeemelést hajtott végre

A Vive X egyik vállalata, az Immersive Factory névre hallgató startup, munkahelyi egészség, biztonság és környezet vonatkozásában virtuális valóság alapú, online platformon keresztül elérhető, gyakorlati tréningek fejlesztésével foglalkozik. Inspirációt a valós élet által generált szituációkból merítenek, és együtt dolgoznak számos iparág képviselőivel.

2020. január 21. 12:12

Fedélzeten gyűjt az easyJet az ausztrál bozóttűz áldozatainak

Európa vezető légitársasága fedélzeti gyűjtést indított, az utasok bármilyen pénznemben adakozhatnak az Ausztrál Vöröskeresztnek, amely a kontinenst hónapok óta sújtó bozóttűz áldozatainak nyújt segítséget. Az easyJet gépein nem először szerveznek gyűjtést, a légitársaság évek óta számos szervezetet támogat fedélzeti adományokkal. 

2020. január 21. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás