Magyar IT-cégek mutatkoznak be Szingapúrban az ExhibIT-en

MTI Sajtóadatbank, 2014. május 13. 10:22

A magyar kereskedőház május 27-ei irodanyitásához kapcsolva május 28-án húsz magyar IT-cég mutatkozik be az ExhibIT szakmai rendezvényen Szingapúrban - mondta Kerekes György, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója háttérbeszélgetésen Budapesten és hozzátette: az ExhibIT roadshow iránt jelentős szingapúri érdeklődés mutatkozik, eddig mintegy 100 ottani cég regisztrált a részvételre.

Faragó Csaba, Magyarország szingapúri nagykövete a háttérbeszélgetésen hangsúlyozta, hogy Szingapúr nyitott a két ország közötti kapcsolat bővítésére, jelenleg évi 1,5-1,6 milliárd dollárt tesz ki a bilaterális forgalom, és ezt növelni szeretnék.
 

Kerekes György emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. egy évvel ezelőtt jött létre többségi állami tulajdonban, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével. Hozzátette, tapasztalatuk szerint a külpiacon igény mutatkozik a magas minőségű magyar fogyasztási cikkek, illetve a tudásexport iránt, ez utóbbiba tartozik az IT-szektor, valamint a hagyományos mérnöki szolgáltatás.
 

Faragó Csaba kitért arra, hogy a szingapúri piac érdeklődést mutat a magyar IT-termékek, szolgáltatások, a mezőgazdaság, az erdészeti alapanyagok, az egészségügy területe iránt. Magyarország szingapúri nagykövete rámutatott arra, hogy a két ország közötti jelentős földrajzi távolság áthidalása a cégeknek érdemi költséggel jár, ennek mérséklésében segíthet a kereskedőház működtetése. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szingapúri cégek üzletkötés esetén képviselethez ragaszkodnak.
 

Szőke István, a szingapúri kereskedőház szóvivője elmondta, hogy Szingapúrban erős az állam szerepe, és komoly legitimitást jelent az állami részvétellel működő kereskedőház jelenléte az üzleti életben.
 

Horváth Miklós, a Magyar Külgazdasági Szövetség elnöke kiemelte: szakmai partnerséget töltenek be a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel való együttműködésben. Közölte: a magyar kkv-szektor exportja rendkívül alacsony a multikhoz képest, amin szeretnének változtatni.

Kulcsszavak: kiállítás roadshow

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás