Mobilalkalmazás segít, hogy csak azt olvasd, ami érdekel!

forrás: Prím Online, 2014. május 13. 13:07

Okostelefonunk személyes tárggyá vált. Gyakran olvasunk híreket, keresünk információt, de sok esetben szelektálnunk kell. A telefonon ez túl sok időt vesz igénybe. Vajon megtaníthatjuk telefonunkat arra, hogy mi érdekel bennünket? Lehetséges az, hogy megfelelő alkalmazással csak a bennünket érdeklő híreket lássuk, és jelentős időt takarítsunk meg a szelektálással? Erre a feladatra javarészt elméleti munkák születtek, a feladat összetett természete miatt.

 

Az Invigor Informatika Kft. az Alkalmazás Fejlesztési Fórum Kft.-vel együttműködve arra vállalkozott, hogy tanuló alkalmazások segítségével ilyen és hasonló problémákra kényelmes megoldást nyújtson. Mától mindenki számára elérhető a „Tudtad?” mobil alkalmazás iPhone és Android változata. Az alkalmazás egy népszerű Facebook oldal tartalmát kínálja, mely tele van érdekességekkel. Mindenki kiválaszthatja saját érdeklődési területét, sőt küldhet is be saját híreket. A telefon állapotának elemzésével olyan mintákat, algoritmusokat keresünk, melyek jól jellemzik a használó érdeklődését. Miközben a felhasználók számára élményt nyújtunk, a tanulási folyamat pontosítása is a célunk. Egy későbbi lépésben a telefon már önállóan szűrni tudja a felhasználónak az érdekes híreket.

 

A módszer alkalmazási területeinek listája hosszú. A mobiltelefon használójáról többet megtudva lehetőség nyílik viselkedésének előrejelzésére, így a környezettudatosság elemzése, vagy baleseti valószínűség jóslása lehetővé válik. Nem csak a felhasználóra, hanem azok sokaságára, a környezetünkre is értékes és új következtetések állíthatók elő. A környezetszennyezés, vagy forgalmi helyzetek jobb megismerése is célja a most indult kutatás-fejlesztésnek.

 

„Tudtad?” alkalmazás elérhetőségei:


iPhone: https://itunes.apple.com/us/app/tudtad/id871822184?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aff.tudtade
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cél a káros digitális tartalmak csökkentése

A mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.

2019. október 22. 18:19

A Samsung európai felmérése rámutat a telefontöltés társadalmi szerepének átalakulására

A mobiltelefonok ma már sokkal többet jelentenek a felhasználók számára egyszerű kommunikációs eszköznél. A Samsung nemzetközi kutatása alapján az európai emberek erősen kötődnek a készülékükhöz és tartanak akkumulátorának lemerülésétől. Ilyen helyzetben a válaszadók 35 százaléka a pénznél is jobban örülne a felajánlott töltésnek.  

2019. október 22. 15:02

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

Ötödik alkalommal hirdette meg fiatal vezetőknek szóló pályázatát a Coaching Team Kft.; a felhívást október 17-én tették közzé a HR Festen. Az Év Fiatal Vezetője díjjal azokat kívánják elismerni, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A pályázat az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét helyezi fókuszba. Újdonság, hogy idén a nevezések előtt ajánlásokat is fogadnak. 

2019. október 22. 13:26

A Dyntell lett a régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai cége

A 18 ország 50 vállalkozását tartalmazó Deloitte Technology Fast 50 versenyen az előkelő hatodik helyet szerezte meg a debreceni székhelyű Dyntell, amely üzleti szoftver fejlesztőjeként egy év alatt 2537 százalékos növekedést ért el. 

2019. október 22. 11:50

Az IBS UpSkill programja nyert a HR Best díj Toborzás kategóriájában

Első hellyel díjazta az International Business School UpSkill programját a HR Best nevű HR-szakmai díj zsűrije. Idén először adták át az elismerést az ország legnagyobb toborzási, munkaerő-piaci konferenciáján, a HR Festen. Öt kategóriában érkeztek be a nevezések számos pályázótól, melyeket két körben értékelt a szakmai zsűri.

2019. október 22. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás