Új taggal bővült a Nikon rendszerkamera sorozata – Nikon 1 S2

forrás: Prím Online, 2014. május 16. 09:02

A Nikon az 1 S2 modellel bővíti a gyors, könnyen hordozható Nikon 1 rendszerkamerák választékát. Minden megvan benne, ami a pergő események megörökítéséhez szükséges. A feltűnő megjelenésű fényképezőgép nagyon egyszerűen használható. 

Új modellel bővíti a Nikon 1 rendszerkamera sorozatát.  A Nikon 1S2 fényképezőgép feltűnő megjelenéssel és egyszerű kezelhetőséggel bír. A készülékben automatikus élességállítási rendszer található, amely könnyedén fókuszál a gyorsan mozgó témákra. A világ legnagyobb sorozatfelvételi képkockasebességével is rendelkezik, amellyel a másodperc törtrésze alatt lezajló történéseket gyorsabban örökítheti meg, mint ahogy szabad szemmel észlelné.

 

A gépet 14,2 megapixeles CMOS-képérzekelővel látták el, és széles fényérzékenységi tartománnyal rendelkezik (ISO 200 – 12800).

 

A masina a videókészítés terén is veszi az akadályokat: zökkenőmentes és éles felvételeket készít, amelyet a különféle videómódok segítségével tehetünk még jobbá. Videókészítés közben képek rögzítésére is van lehetőség. Az „Automatikus képrögzítés” funkcióval nagyfelbontású állóképek készíthetők videózás közben.

 

Feltűnő, gyönyörű, és mindig sikert arat

 

A Nikon 1 S2 a gyönyörű felvételekről szól. Legyen szó déli verőfényről vagy varázslatos éjszakáról, a fényképezőgép nagyméretű, 14,2 megapixeles CMOS-képérzékelőjével csodálatosan részletes fényképeket és HD videókat készíthet bárhol, bármikor. Gyors, CX-formátumú képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, továbbá széles – 200 és 12 800 közötti – ISO-tartományt kínál, így minden megapixelből a lehető legtöbbet hozza ki: még gyenge fényben is részletgazdag képek születhetnek. A részletek elvesztése nélkül végezheti a fotók kivágását, a videók pedig tiszták és élesek.

 

A Nikon 1 S2 teljesítménye több mint elegendő: az EXPEED 4A két feldolgozóegységes képfeldolgozó rendszerével látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel. Az egyik feldolgozóegység biztosítja a gép lenyűgöző képminőségét és az eredmények kivételes tisztaságát, a másik feldolgozóegység pedig a gyors, megbízható működést és a zökkenőmentes sorozatfelvételt.

 

Lenyűgöző sebesség, mesés működés

 

Fényképezzen minden eddiginél gyorsabban, és mondjon búcsút az elmosódott képeknek: a Nikon 1 S2 arra készült, hogy megörökítse a szempillantás alatt lezajló eseményeket, ugyanis hihetetlen sebességgel és pontossággal tudja élesre állítani a történéseket. Villámgyors sorozatfelvételi sebessége meghaladja a D-SLR fényképezőgépekét is: lélegzetelállító 20 kép/mp sebességgel készíthet 10 RAW-képet folyamatos automatikus élességállítás mellett is, a sorozat első képkockáján rögzített fókusszal pedig akár 60 kép/mp sebességre is képes.

 

Ezen töredékmásodpercnyi csodák mindegyikét borotvaélesen örökíti meg a Nikon 1 hibrid AF-rendszernek köszönhetően, amely 135 automatikus élességállítási pontot használva villámgyorsan képes az élességet a témára állítani. Ezek közül 73 pont fázisérzékelő típusú – ez a D-SLR fényképezőgépeknél is használt AF-megoldás –, és ezek egyenletesen oszlanak el a képterület közepén, így a látványosan gyors élességállítás mellett éles videófelvételek készülhetnek. A kontrasztérzékelő AF-pontok pedig kiérnek egészen a képkocka széléig – ezek a pontok figyelemre méltóan éles részletgazdagságot biztosítanak még nehéz fényviszonyok között is. A fényképezőgép késlekedés nélkül készíti el a felvételeket, az 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 objektív gondoskodik arról, hogy ön mindig készen álljon a hirtelen adódó pillanatok megörökítésére; az objektív elforgatásával bekapcsolhatja, visszahúzásával pedig kikapcsolhatja a fényképezőgépet.

 

Egyszerű kezelhetőség, ragyogó formában

 

A Nikon 1 S2 a csodás pillanatok mestere: oly könnyű működtetni, hogy ön egyetlen fényképezési alkalmat sem fog elszalasztani amiatt, hogy bíbelődnie kell a géppel. Ez a fényképezőgép arra készült, hogy levegye az ön válláról a terhet: fejlett technológiája gondoskodik a problémamentes fotózásról, így mindig a lényegre koncentrálhat. Akár szokatlan nézőpontból, akár menet közben szeretne fényképezni, esetleg a tökéletes portré megalkotásán dolgozik, a nagyméretű, 7,5 cm-es, kb. 460 000 képpontos LCD-monitor a kép megkomponálásában és visszanézésében is nagy segítséget jelent. Az „F” gombbal közvetlenül hozzáférhet a funkciómenühöz, ahol pillanatok alatt beállíthatja a fényképezési és visszajátszási beállításokat; a szokatlanul egyszerű menük, a könnyen érthető ikonok és a jól elhelyezett gombok segítségével gyorsan átválthat a kívánt módba, megadhatja a legfontosabb beállításokat, és különféle effektusokat vihet fel a képre.

 

 

Videóvarázs

 

Egyetlen gombnyomással megkezdheti a szemet gyönyörködtető, teljes HD videók készítését. A problémamentes videózásra is kiváló Nikon 1 S2 remek minőségű akciófelvételeket készít, és könnyedén fűszerezheti felvételeit csipetnyi mozivarázzsal, a nézők legnagyobb ámulatára. Mint minden Nikon 1 fényképezőgépnél, a Nikon 1 S2 esetében is lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben. Elegendő megnyomni a kioldógombot, és a Nikon új Automatikus képrögzítés funkciója minden egyes képkockát elemez, majd automatikusan elkészíti a fényképeket, amikor a legjobbak a körülmények. Az új videófelvételi módok segítségével könnyedén készíthet lebilincselő videókat: utcai felvételeit a Gyorsított mód révén dobhatja fel, az idő múlását az animációs hatást keltő Ugró vágás móddal szaggathatja meg, de akár rövid, tömör 4 mp-es klipek sorozatát is választhatja gondolatai kifejezésére (legfeljebb nyolc ilyen klipet fűzhet egymás után).

 

Nikon 1 innováció

 

Az eredeti Nikon 1 innovációs megoldásokkal minden helyzetben gyorsan és könnyen elkészülhetnek a legjobb fényképek, sőt az effektusokkal könnyedén „elvarázsolhatók” a felvételek, hogy valami igazán egyedi jöjjön létre. „A legjobb pillanat rögzítése” mód eddig is sikeres volt, de most helyet kapott benne a Nikon új Aktív kijelölés funkciója is, amely akár tíz teljes felbontású képet is el tud készíteni egy másodpercen belül, és ön választhatja ki, melyiket szeretné megtartani. A vadonatúj Kreatív paletta, amely a fényképezőgép Kreatív módjában áll rendelkezésre, bámulatosan egyszerű lehetőséget kínál művészi, stúdióminőségű szűrők alkalmazására már a felvétel elkészítése előtt. A Kreatív paletta különféle effektusainak váltásakor módosul a fényerő, a színtelítettség és a fehéregyensúly: önnek csak annyit kell tennie, hogy elforgatja a választógombot, és a monitoron látható kép azonnal megmutatja, hogy a felvétel a tényleges elkészítésekor hogyan is fog kinézni.

 

Bővíthető rendszer

 

Cseréljen objektívet és váltson nézőpontot a Nikon prémium minőségű 1 NIKKOR objektívcsaládja segítségével. Bármelyik 1 NIKKOR objektív élethű képalkotást tesz lehetővé, ráadásul videózáshoz is optimális mindegyik, így kis méretük és tömegük révén hozzájárulnak a Nikon 1-rendszer kényelmes hordozhatóságához, miközben a képminőség terén sem kell kompromisszumot kötnie. Távoli témák fényképezéséhez vigye magával az 1 NIKKOR VR 30–110 mm-es objektívet. Ha a sokoldalúság a fő szempont, a kompakt és stílusos, 10–100 mm-es nagy látószögű 1 NIKKOR VR zoom objektívet érdemes használni, ha pedig lágy háttér előtt szépen kiemelkedő portrékat készítene, használja az 1 NIKKOR 18,5 mm-es fix objektívet.  

 

 

 

Főbb jellemzők:

 

  • Nagyméretű, 14,2 megapixeles CMOS-érzékelő: optikai aluláteresztő szűrő nélküli működésre tervezett, gyors, CX-formátumú érzékelő. Élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és tiszta, éles képeket eredményez.

 

  • ISO 200 – 12 800: az automatikus ISO-tartomány 200-tól 6400-ig terjed, de az érzékenységet kézileg akár ISO 12 800-ig is növelheti. Az ISO 12 800 értékű beállítás esetén kifinomult zajcsökkentési eljárás gondoskodik a kép tisztaságáról.

 

  • EXPEED 4A: segítségével látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel.

 

  • Egyszerű kezelhetőség: gyorsaság, pontosság és intelligens automatikus funkciók. 7,5 cm-es, kb. 460 000 képpontos LCD-monitor, könnyen érthető menük és jól elhelyezett gombok szolgálják az kényelmes használatot.

 

  • Továbbfejlesztett hibrid AF: 135 pontos automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 73 pont fázisérzékelési elven működik, a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.

 

  • Villámgyors sorozatfelvétel: akár tíz RAW-fényképet is készíthet, folyamatos AF esetén akár 20 kép/mp, az első képkockán rögzített élesség mellett pedig akár 60 kép/mp sebességgel.

 

  • Videóvarázs: teljes HD (1080p) felbontású (16:9 képarányú) videók rögzítése 60p képkockasebességgel.  Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek, és rendkívül lassításokat is elérhet, ha 400 kép/mp, illetve 1200 kép/mp sebességgel készíti a felvételt.

 

  • Fényképezés videózás közben: lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben: ehhez egyszerűen csak meg kell nyomni a kioldógombot. Másik megoldásként használhatja az Automatikus képrögzítés funkciót, amely automatikusan készíti el a fényképeket akkor, amikor a legjobbak a körülmények.

 

  • Moziszerű videómódok: Lassított, Gyorsított, Ugró vágás és 4 mp-es videók egyesítése.

 

  • Élő képmódosítás: egyszerűen kimerevítheti a pillanatot, korrigálhatja a megvilágítást, illetve elhomályosíthatja a hátteret, majd elkészítheti a fotót az éppen megfelelőnek talált pillanatban.

 

  • Nikon 1 innovációs megoldások: „A legjobb pillanat rögzítése” (az új Aktív kijelölés és Intelligens képválasztó funkcióval), valamint Mozgó pillanatkép.

 

  • Kreatív paletta: a fényképezőgép választógombja segítségével művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat már a felvétel elkészítése előtt is.

 

  • Hordozható Nikon 1 stílus: feltűnő, gyönyörű és tökéletesen minimalista. A meglepően kis méretű és könnyű váz jégfehér, matt fekete, rúzsvörös és napsugársárga színben kapható.

 

  • 1 NIKKOR szettobjektív: az ultravékony 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoom objektívvel könnyedén megragadhatja a legváratlanabb pillanatokat is.

 

  • WU-1a vezeték nélküli mobiladapter: segítségével a kiváló minőségű Nikon 1 felvételeket a fényképezőgépről közvetlenül intelligens eszközre továbbíthatja, ahonnan azokat egyszerűen megoszthatja.

 

 

Néhány külön megvásárolható tartozék:

 

- WP-N3 vízálló tok: akár 45 méterrel a víz felszíne alatt is készíthet felvételeket. Az 1 NIKKOR VR 1030mm PD-ZOOM vagy az 1 NIKKOR 11–27.5mm objektívvel felszerelt Nikon 1 J4 vagy Nikon 1 S2 számára tervezett tok.

- SB-N10 víz alatti vaku: kompakt vakuegység, amellyel homályos, víz alatti környezetekben is biztosítható a megfelelő megvilágítás.

- Nikon 1 váztokok és váztok szettek: a gépváz, illetve a váz és a rácsatlakoztatott objektív védelmét biztosítják. Úgy is fényképezhet, hogy a váztok rajta marad a fényképezőgépen, ráadásul minden váztoknak ergonomikusan formált markolata van, amely biztos fogást nyújt fényképezéskor.

- FT1 bajonett adapter: segítségével a D-SLR fényképezőgépekhez készült NIKKOR objektívek bármelyikét használhatja Nikon 1 fényképezőgépéhez.

 

Mellékelt tartozékok:

 

- EN-EL22 lítium-ion akkumulátor

- MH-29 akkutöltő

- View NX2 fotószoftver

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09