Vége az iWiW 12 éves pályafutásának

Czipperer Dia, 2014. május 15. 10:38

Nemsokára hivatalosan is megszűnik a magyar közösségi oldal, az iWiW. Június 30-án végleg lekapcsolják a 12 éve működő szolgáltatást, amely fénykorában Magyarország leglátogatottabb portálja volt.

Az iWiW 12 éves pályafutása alatt beírta magát a magyar történelembe. Akik jelen voltak illetve vannak az oldalon, tudják, hogy mit jelentett néhány évvel ezelőtt az iWiW sokak számára.

 

Éveken keresztül a leglátogatottabb portál volt hazánkban, ám valami elmúlt. Jöttek a nemzetközi oldalak, a Facebookkal az élen, és szépen lassan elszakadtunk az iWiW-től. Sokaknak csupán csak a profilja „porosodik”az oldalon, de már évek óta rá sem néztek. Sokáig már nem is teheti, mert másfél hónap múlva végérvényesen lezárul egy korszak, az iWiW eltűnik a hazai közösségi oldalak köréből.

 

 

Néhány fontos adat az iWiW fénykorából

 

2005 és 2010 között hazánk leglátogatottabb oldalának számított, összesen 4,7 millió adatlap és fél milliárd kapcsolat született pályafutása során. A csúcskorszakban napi szinten 1,5 millióan látogatták az oldalt. A startupként indult vállalkozás az informatikai és közösségi élet egyik legfontosabb lépcsőfokává vált, új IT technológiákat és új hirdetési formátumokat teremtett.

 

Egy korszak vége

 

A Facebook előretörése azonban derékba törte karrierjét, mégis sokat köszönhetünk a nemsokára nyugdíjba vonuló közösségi oldalnak. Már itt elkezdődtek ugyanis azok kezdeményezések, melyek most a Facebookon folytatódnak tovább: a csoportok létrehozása, események szervezése stb. Sokan emiatt tanultak meg egyáltalán internetezni, és hatására egyre többet kezdték el használni a világhálót.

 

Négy évvel azután, hogy iWiW elkezdett lefelé ívelő pályán haladni, az Origo Zrt. úgy döntött, nem hosszabbítják meg a 2014 májusában lejáró üzemeltetési szerződésüket, mert nem látják további értelmét az oldal fenntartásának.

 

Vaszily Miklós, az Origo Zrt. vezérigazgatója íg nyilatkozott a döntéssel kapcsolatban: „Az iWiW hangsúlyos szerepet játszott a magyar internetezés elterjedésében és az online tartalomfogyasztásban, ezt tőle elvitatni nem lehet. Az emberek többségének azonban bőven elegendő egy közösségi oldalt kezelni, és érthető, hogy ezt inkább egy nagyobb presztízsű, nemzetközi oldalon teszik meg, ahol ráadásul külföldi ismerősökkel is kapcsolatba léphetnek. Sok más ország tapasztalatait látván azt gondolom, szép az az öt év, amíg a két közösségi site meg tudott lenni egymás mellett, ám a folytatást a fentiek tükrében már nem láttuk ésszerűnek, így a 2014 májusában lejáró üzemeltetési szerződésünket már nem hosszabbítjuk meg.”

 

Bár a határidő lejártával minden adatlapot megsemmisítenek, a felhasználók még egy rövid ideig, június 30-ig nosztalgiázhatnak, valamint digitális időkapszulát igényelhetnek adatlapjuk, kapcsolataik, fényképeik, levelezésük mentésére.

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023 szeptember 19-20-án MENTA 2023 – NEXT30! címmel rendezi meg Balatonfüreden az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége jubileumi konferenciáját, ahol a digitális gazdaság következő 30 évének trendjei kerülnek fókuszba az elmúlt három évtized tudására, tapasztalatára és történetére építve. 

2023. augusztus 31. 12:59

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38