Digitális erődöket épít az IT piac új szereplője, a Quadron

Saját céggel lép piacra az információbiztonsági szegmensben a Symantec korábbi vezetője

forrás: Prím Online, 2014. május 16. 12:17

A digitális biztonság és az adatvédelem hazai specialistája címet dedikálná Harold Teasdale az újonnan megalapított cégének, a Quadronnak. Az IT szakember szerint új idők következnek a hazai információbiztonság területén, amelyben a társaság a digitális biztonság legmagasabb szintjét hivatott képviselni. A Quadron piacra lépését indokolja, hogy a piaci szektor mellett - az információbiztonsági törvény tavalyi életbelépésével - az államigazgatás biztonsági és adatvédelmi modernizációja is megkezdődött, egységes jogi keretet teremtve a digitális veszélyek elleni fellépésre. A szabályozás új lehetőségeket nyitott meg az állami információtechnológia területén, ezen lehetőségekre kíván reagálni a magas szakmai kompetenciákkal bíró Quadron.

A globális informatikai iparág növekedésével egyenes arányban nő az elektronikusan tárolt információk mennyisége, ugyanakkor az ezek megszerzésére és a visszaélésekre irányuló támadások is gyakoribbak. A mobileszközök gyors terjedése az IT-biztonság területén is jelentős változásokat hoz, a külső támadások jelentős része ezeken az eszközökön keresztül érkezik.

Az iparág az elmúlt pár év számai alapján intenzív és kiegyensúlyozott növekedést mutat mind az államigazgatási, mind a piaci-vállalati szereplők számára - középpontba került az adatvédelem, ez az informatikán belül az információ védelemre költött összegekben is megmutatkozik. Globális szinten a vállalatok harmadánál 5%-kal növekedett az informatikai támadások száma az elmúlt évhez képest, így 70%-uk az információs biztonságot az első számú prioritások között kezeli; 93%-uk a kapcsolódó kiadásokat is növeli e téren.

 „A megfelelő védelem sok esetben nemzetbiztonsági kérdés. Ma már a digitális biztonságra és készenlétre is legalább ugyanakkora hangsúlyt kell helyezni, mint egy állam fizikai határainak a védelmére. Egy esetleges kibertámadás ugyanis nem csak az adott intézmény fizikai infrastruktúráját veszélyezteti, de a digitális rendszerekbe történő súlyos és összehangolt kártékony beavatkozás akár egy egész országot is megbéníthat.” – véli Harold Teasdale, a Quadron alapító-ügyvezetője.

A magyar kormány idejében felismerte a közigazgatási szektor információvédelmének jelentőségét és Európában az elsők között jogszabályi környezetben deklarálta az új kihívásokhoz jobban alkalmazkodó elvárásokat. Magyarországon az informatikai és távközlési szektor a teljes hazai GDP 12%-át teszi ki, melynek egyre növekvő részét képezi az információbiztonságra és védelemre szakosodott terület, amely becslések szerint értékében meghaladja a 600 milliárd Ft-ot. Az EU 2014-2020-as ciklusában a hazai informatikai és távközlési rendszerek fejlesztésére fordítható 350 milliárd Ft-os forrás az ágazat további erősödését nagymértékben elősegíti.

A szakember szerint az IT biztonsági kiadások egyik jelentős részét a versenyszférában tevékenykedő vállalatok adják, a magánszféra teljes informatikai ráfordításának 40%-a nagyvállalatoktól, 26%-a közepes méretű cégektől, 17%-a kisvállalatoktól, a fennmaradó rész pedig mikro-vállalkozásoktól származik.   A kereslet másik meghatározó részét az államigazgatási szektor generálja.  „Jelenleg az állam 10 témában megközelítőleg 20 milliárd forint összértékben írt ki informatikai projektet, amelyek adatvédelmi szempontból is jelentős keresletet teremtenek az iparág szereplői, így adott esetben a Quadron számára is.” – bizakodott a cégvezető.

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új felsővezetők a KPMG-nél

16 év után új vezérigazgatója lesz a KPMG magyarországi irodájának. 2019. október 1-én Robert Stöllingertől Rózsai Rezső, az audit részleg jelenlegi vezetője veszi át a stafétát a vezető partneri pozícióban. Beer Gábor, a cég adó- és jogi tanácsadási szolgáltatásokért felelős partnere lesz az üzleti tanácsadási részleg vezetője, illetve egyben a helyettes vezető partneri pozíciót is ő tölti majd be.

2019. szeptember 18. 14:32

Meghosszabbítja stratégiai együttműködését a Siemens és a BME

Partnerségük 21. évébe lépve a Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tovább bővíti együttműködését: az 5 évre meghosszabbított keretszerződéshez a Siemens-csoport több tagvállalata is csatlakozik. A megállapodás ünnepélyes aláírásakor ezen vállalatok vezetői is megosztották a partnerséggel kapcsolatos terveiket és céljaikat.

2019. szeptember 18. 09:31

Új nemzetközi informatikai cég a hazai piacon

A magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutionst, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik, és a vállalkozások a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

2019. szeptember 18. 08:19

Az újonnan kinevezett HTC vezérigazgató az 5G-re, az AI-re, az XR-re fókuszál

 A HTC bejelentette, hogy a mai naptól, azonnali hatállyal Yves Maitre veszi át a HTC elnökvezérigazgatói feladatkörét. Yves Maitre az Orange-tól, a világ egyik legnagyobb piacvezető telekommunikációs cégétől igazolt át a HTC-hez, ahol a fogyasztói eszközökért és együttműködésért felelős üzletág ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, feladata pedig a kapcsolódó technológiai stratégia és üzleti ügymenetet felügyelete volt. 

2019. szeptember 17. 23:29

Egy ígéretes startup a fejlesztők kiválasztásának mestere

A Codesrank debreceni startup, amely a globális IT recruitment piac megreformálására készül, 365 millió forint befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, amit a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítására fordít, ahol a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabbana találhatják meg a tech cégek a számukra legalkalmasabb jelentkezőket,.

2019. szeptember 17. 22:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás