Milliárd feletti árbevételt és bővülő hazai információbiztonsági piacot prognosztizál a CDSYS

forrás: Prím Online, 2014. május 19. 11:19

A Compliance Data Systems Kft. a tavalyi 655 millió forintos árbevétel után, ami az előző évhez képest 50%-os növekedést jelentett, idén már 1 milliárd forintot meghaladó forgalommal számol. A hazai adatszivárgás elleni védelem szakértője az alakulása óta eltelt hat évben a legnagyobb, magyar tulajdonú IT biztonságra fókuszáló vállalkozássá növekedett, és a legnagyobb globális szállítók megoldásait forgalmazva jelentősen bővítette ügyfélkörét. A CDSYS a hazai piacot információbiztonsági szempontból már érettnek látja arra, hogy a következő években utolérje a nyugat- európai fejlettségi szintet, ehhez azonban a nagyvállalatok és az állami szektor után a kkv szektor növekedése is elengedhetetlenül szükséges.

A megalakulása óta tartó dinamikus növekedésnek köszönhetően a vállalat 4 év alatt ért a félmilliárdos határ közelébe. A 2012-es év 446 millió forintos árbevétele után, 2013-ban 50%-os növekedéssel 655 millió forint bevételt könyvelhettek el, amely az idei évben várhatóan meghaladja az 1 milliárd forintot, így akár a tavalyi év duplázását is jelentheti. A jelentős növekedést az ügyfélkör bővülése mellett az IT Biztonsági közbeszerzési eljárásokban elért sikerek adták.

„Előremutató, hogy megszületett az információbiztonsági 2013. évi L. törvény, ami úgy gondoljuk hozzá fog járulni az államigazgatásban az átlagos biztonsági szint emelkedéséhez. A törvény konkrét megvalósításában még sok kérdés fog felmerülni, tapasztalat még kevés van, de a törvény mellett a biztonságtudatosság emelése és a megfelelő technikai megoldások alkalmazása is kiemelten fontos. Mivel minden az adatvagyonunk, bizalmas adataink körül forog, így biztosak vagyunk benne, hogy a CDSYS hozzá tud járulni az állami szervek információbiztonságának javításához.” – nyilatkozta Egerszegi Krisztián, a CDSYS ügyvezető igazgatója.

Fejlődik a magyar piac: a nagyvállalatok és az állami szektor mellett, késve ugyan, de élénkül a középvállalkozások érdeklődése
A nagyvállalatok, közöttük kiemelten a szenzitív adatok sokaságával dolgozó pénzügyi szolgáltatók már évek óta tudatosan figyelnek az IT biztonsági kockázatok csökkentésére és kivédésre. Az elmúlt évben a többi iparágban és a kisebb vállalatoknál is érezhető azonban fejlődés a CDSYS szakembereinek tapasztalata alapján. Ez a trend a nemzetközi és hazai piaci elemzők szerint is folytatódni fog Magyarországon, így a vállalatok IT és IT biztonsági költései és beruházásai növekedni fognak az idei évben.

„Még mindig a nagyvállalati és államigazgatási megrendelések mozgatják a biztonsági piacot, de a támadók mindig a könnyebb ellenállás felé mennek, így a kisebb cégeknek is védekezni kell. A lassúság, vagy késedelem akár a cég „életébe” is kerülhet. Egy jól átgondolt stratégia mentén, kapkodás nélkül, nem mindig az éppen legújabb és legmodernebb megoldást kipróbálva kell az IT biztonságot megvalósítani. Csak biztos alapokra építkezve lehet a bizalmas adatokat, az üzleti titkokat megvédeni. Az adatszivárgás elleni védelemnek ma már minden cég számára alapvetőnek kellene lenni.” – folytatta Egerszegi Krisztián.

A CDSYS tavalyi DLP felmérését a legnagyobb részben a kkv szektor képviselői töltötték ki. Ebben a szektorban jelentős növekedés várható az IT biztonsági megoldások piacán, ahol legfőképpen a költséghatékony komplex megoldásokat keresik a vállalatok. Az adatszivárgás elleni védelem tekintetében a felmérés alapján elmondható, hogy nem történt jelentős előrelépés, sőt az olyan új trendek rohamos terjedésével, mint a felhő vagy a BYOD a biztonsági kockázatok is jelentősen növekedtek. Ennek fényében nem meglepő, hogy az adatszivárgások anyagi veszteségei jelentősen emelkedtek 2013-ban, de sok vállalatnál még így sem történik érdemi utólagos intézkedés.

Sok esetben a döntéshozók a már megszokottá vált gazdasági válságra és folyamatos költségcsökkentési kényszerre való hivatkozással vetik el az IT biztonsági fejlesztéseket, miközben a napról-napra rohamosan növekvő számú incidens kényszerítő erejét figyelmen kívül hagyják. Ahelyett, hogy a lényegesen olcsóbb védekezést választanák, sok esetben a sokkal drágább utólagos tűzoltás lehetőségét választják.

A mobileszközök használatának jelentős növekedése, a szabályozás hiánya, a hanyag munkatársak és a rosszindulatú programok egyre veszélyesebbé válása mindenképpen az adatvédelmi megoldások fokozottabb használatát, a megfelelő vállalati szabályozás kialakítását és a preventív megközelítést sürgeti.

A magyar sikertörténet


A 2008-ban alakult CDSYS az Identity and Access Management, illetve Magyarországon elsőként az adatszivárgás elleni védelmi megoldásokkal (DLP) kezdte működését a Sun Microsystems és a Symantec partnereként. Először ezeken a területeken vált piacvezetővé, de napjainkra az IT biztonság témakörét teljesen felölelő gyártó-független szolgáltatóvá nőtte ki magát a vállalat, amelynek ügyfelei között több neves pénzintézet és biztosító is található. Az elmúlt és az idei évben nagy hangsúlyt fektettetek a kis- és középvállalkozásoknak szánt megoldások bővítésére, így például az idei évtől forgalmazzák a piacvezető UTM gyártó, Fortinet termékeit is. A CDSYS együttműködik az Oracle, a Symantec, a CA, a McAfee, a ForgeRock, a Novell, a Juniper vállalatokkal, valamint kizárólagos forgalmazói a VeriSign SSL termékeknek is. Ügyfeleik között jelentős a pénzintézetek és biztosítók – az Allianz Hungária, a CIB Bank, az Erste Bank, FHB Bank, a Fundamenta-Lakáskassza, és az UniCredit Bank – mellett nagyvállalatok is megtalálhatóak, így például az E.ON Hungária vagy a Richter Gedeon.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás