Epson androidos okosszemüveg a Droidcon Berlin konferencián

forrás: Prím Online, 2014. május 19. 14:56

Az Epson a Droidcon Berlin konferencián mutatta be az európai fejlesztők számára az Android-alapú, egyedi, binokuláris Moverio BT-200 okosszemüveget. A készülék várhatóan júniustól lesz elérhető Európában.   

Az első generációs okosszemüvegének 2011-es bejelentése óta az Epson nagyot lépett előre legújabb modelljével: a Moverio BT-200 forradalmi technológiájának köszönhetően számos új lehetőséget tartogat az Android fejlesztők számára, különös tekintettel a kiterjesztett valóság (AR) világára.

 

A Droidcon Berlin konferencián az Epson harmadik féltől származó alkalmazásokat is bemutatott, többek között az Imaginary Computer, a Metaio és a Wikitude cégektől, akik már korábban elkezdtek applikációkat fejleszteni a Moverio okosszemüvegre.

 

 

„A Moverio BT-200 izgalmas lehetőségeket kínál az Android fejlesztőknek, akik az okosszemüveg segítségével az alkalmazásokat új szintre emelhetik, és akik számára új távlatok nyílnak csakúgy, mint egy évtizeddel ezelőtt, az okos készülékek megjelenésekor” – mondta Valerie Riffaud-Cangelosi, az Epson Europe szenior menedzsere.

 

„Hisszük, hogy a Moverio sokkal több lehetőséget rejt magában, mint bármely táblagép vagy okos eszköz, és segítségével megváltozik a világ információ- és tartalomfogyasztása. Ehhez szükségünk van az Android közösség szakértelmére és kreativitására, hogy olyan alkalmazásokat fejleszthessünk, amelyek az okosszemüveg forradalmi technológiájának lehetőségeit leginkább képesek kihasználni. Többek között ezért is vártuk olyan izgatottan a készülék bemutatását az idei berlini Droidcon rendezvényen.” 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59