1 milliárdot adna a YouTube a Twitchért

Czipperer Dia, 2014. május 20. 12:11

A Varietyhez közel álló források szerint a YouTube felvásárolná a világ vezető, játékosoknak szánt videóplatformját, a Twitchet. A videómegosztó oldal 1 milliárd dollár fizetne érte.

Állítólag nemsokára bejelenti a YouTube és a Twitch a közös üzletet, miszerint 1 milliárd dollárt fizet a Google szolgáltatása azért, hogy a Twitchet megszerezze magának. Ez a YouTube legnagyobb felvásárlása azóta, hogy 2006-ben a Google bekebelezte.

 

A Twitchet 2011-ben hozták létre, és az első olyan oldal volt, amely otthont adott a felhasználók által előállított videók élő folyamának. Jelenleg az egyik legnagyobb videóoldal az interneten, ahol a felhasználók élő, ingyenes videókat nézhetnek játékokról és e-sportokról. Az oldalnak 45 millió havi aktív felhasználója van, és több mint 1 millió videófeltöltője havonta. Az Xbox One és a PS4 gamerek is közzé tehetik élőben videóikat a Twitchen.

 

Bár a YouTube is előrukkolt már élő videóstreaming szolgáltatással, közel sem ért el olyan sikereket, mint a Twitch. A vállalat felvásárlásával azonban videómegosztó oldal jelentősen megerősíthetné online videóportfólióját.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: mcvuk.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59