PS4 és Xbox One: mindkettő duplázott elődjéhez képest

Czipperer Dia, 2014. május 21. 09:02

Bár már két hónapja a Titanfall vezeti az eladási listákat, hardverfronton a Sony PlayStation 4 konzolja továbbra is élen jár. Az NPD áprilisi adatai szerint már negyedik hónapja a Xbox One előtt menetel.

Az NPD elemzőcég adatai szerint a Sony játékkonzolja vezeti az eladási listákat, bár az online és digitális eladásokat nem tartalmazzák számok. Azonban tény, hogy a mindkét nagy rivális a maga nemében jól teljesít, a tavalyi évhez képest jelentősen megugrottak az eladási mutatók a konzolok tekintetében. A hat hónapos pályafutás alatt a Sony és a Microsoft játékkonzolja is duplázott elődjéhez képest.

 

Liam Callahan, az NPD elemzője szerint a konzolértékesítések száma a tavalyi év azonos időszakához képest idén áprilisban 120 százalékos növekedést mutat. Az emberek ezzel arányosan több pénzt is szánnak az új eszközökre. Az elemzőcég adatai alapján tavaly áprilisban 495,3 millió dollárt költöttek új hardverekre, szoftverekre és kiegészítőkre a vásárlók, mostanra viszont ez a szám 580,3 millióra rúg.

 

A két nagyágyú között folytonos versengés zajlik. Nehéz megállapítani, melyik a jobb, hiszen saját házuk táján mindegyik rekordokat döntöget. Azonban ne felejtsük el, hogy a Microsoft konzolja kevesebb piacon kapható, mint a konkurens PS4, és pár héttel később kezdte csak meg hódító útját a piacon.

 

A mostani adatok azt mutatják, a PS4 áll az élen, immáron 4 hónapja, viszont a Titanfall már második hónapja vezeti a szoftvereladási listákat. A Microsoft mindent megtesz azért, hogy növelje eladási mutatóit. A Titanfall is sikeres próbálkozás volt, hiszen jelentősen megdobta az eladási mutatókat.

 

Néhány nappal ezelőtt egy újabb bejelentést tett a vállalat. A szoftveróriás piacra dobja a Kinect nélküli változatot, amely a konzol árát is csökkenti, hiszen 399 dollárba kerül majd. Ez jó alternatíva azok számára, akik sokallták az Xbox One árát, és tudják nélkülözni az ismerősökkel való beszélgetést és a mozgásérzékelős vezérlést.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: ign.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás